Når du skal vælge loftlamper til stuen, så kan du kigge efter: Opsætning, materiale, pærer og designer. På den måde kan du hurtigt finde den eller de perfekte lamper, der vil sætte prikken over i’et i din stueindretning.

Belysning er alfa og omega for at skabe en hyggelig stemning i stuen! Det sætter stemingen, uanset om du vil læse, se TV eller spise sammen ved bordet.

Lamper der hænger direkte fra loftet har den store fordel, at de giver et behageligt lys til hele rummet. Du kan få dem i både moderne, kunstnerisk og traditionelt design.

Vi hjælper dig med at finde den perfekte loftlampe til stuen – uanset om du har en stor eller lille stue. Her finder du 20 flotte og funktionelle bud på loftlamper.


Verner Panton Globe Pendel Lille

Verner Panton Globe loftlampe til stuen

Til Butik

Verner Panton leverer simpelthen bare det bedste af det bedste inden for lampedesign. Globe pendel er ekstremt eksklusiv og efterspurgt i både Danmark og hele verden.

Bag det gennemsigtige glas gemmer sig en femdelt skulptur med både klare blå og orange farver. Lampen udstråler en fin skrøbelighed, og så signalerer den bare god smag. Materialet er i håndpoleret aluminium på indersiden og akryl på ydersiden.

Du får et blødt og varmt lys til indretningen på grund af de forskellige reflektorer. Bemærk at modellen også fås i opalt glas. Størrelsen er på enten 40 eller 50 centimeter i diameteren.

For at det ikke skal være nok, er de nye pendler produceret med et fint messing touch.


New Works Tense Pendel Ø90 cm

New Works Tense Pendel Ø90 cm

Til Butik

Hvis du leder efter en smuk loftlampe til stuen i moderne formdesign, så tjek New Work Tense Pendel ud. Den har en bred diameter på hele 90 centimeter, så du får et flot og spredt lys. Har du en ekstra stor stue, kan du tilmed få lampen i 120 centimeter!

Denne lampe har et unikt udtryk, som er både aflangt og svævende. Du kan dæmpe 22W LED pæren og nemt skifte mellem kraftigt og svagt lys på forskellige tider af døgnet. Selve ledningen er på tre meter, og den kan du selvfølgelig også altid justere manuelt.

Vælg mellem én eller to lamper, hvis du har en stor loftoverflade.


Cossano Pendel 30 cm

Cossano Pendel 30 cm

Til Butik

Findes der noget mere rustikt end en lampe med lameller i lys ahorn? Du får et virkeligt lunt og dejligt lys med Cossano Pendel, selvom den er relativt lille.

Lyset filtreres naturligt gennem lamellerne, som giver genskin på væggene. Toppen er lavet i elegant krom med en diskret transparent ledning.

Du kan faktisk selv vælge, om du vil have lampen i lille, mellem eller stor – den kommer nemlig med tre forskellige diameter mål. På den måde kan du også kombinere forskellige loftlamper, som det passer i stuen.


Grupa Products Arigato Double Loftlampe Sort

Grupa Products Arigato Double Loftlampe Sort

Til Butik

Er du til moderne arkitektlamper? Den todelte Grupa lampe i sort er justérbar, så du kan vende og dreje lyset. Det giver en utrolig fleksibilitet til at skabe den rette belysning i stuen – alt efter situationen.

Du kan bruge den som både arbejdslampe, generel stuelampe og til at skabe særlige “hyggehjørner”. Du kan selv vælge, om den skal have en arm eller to. I samme Arigato serie findes også vægtlamper, bordlamper og gulvlamper.

På den måde kan du købe en hel serie, som matcher i hjemmet. Foruden sort fås kollektionen også i hvid. Den industrielle stil passer perfekt til en smagfuld skandinavisk stueindretning.


Focus 2 LED Sort – 3000K – LIGHT-POINT

Focus 2 LED Sort - 3000K - LIGHT-POINT

Til Butik

Denne Focus 2 lampe er moderne og lavet i rene linjer. De to lamper sidder fast på en sort kvadratisk base, og du kan dreje dem hele vejen rundt. På den måde kan du skifte lysretningen fuldstændig, som det passer dig.

Du kan skabe et hyggeligt lys både på væggene og gulvet, hvis spotlightsene vendes nedad. Vend lyskilden mod et bestemt fokuspunkt – som et kunstværk – eller lad den skinne bredt ud i rummet.

I samme serie kan du vælge mellem sorte og hvide farver. Du kan også få Focus 1, som har en lampe, og fokus 3, som har tre lamper. Lyskilden er LED, som udstråler varme.


Sona pendel

Sona pendel

Til Butik

Skab den helt rigtige belysning med en smuk pendel! Denne Sona udgave har en enkel glasskærm, som fås i hele seks forskellige farver: Klar, røgfarvet, grøn, blå, violet og lilla. Toppen skifter derefter mellem blandt andet messing og metal.

Denne lampe vil tiltale alle, som går op i boligindretning. Designet er hipt og kan samtidig blende ind med stuens møbler.

Hvis du hænger den over spisebordet eller stuebordet, skaber det et naturligt samlingspunkt.

Du kan også overveje at oplyse en af stuens mørkere afdelinger. Stilen er retro 70´er – især i de farvede udgaver. Glasset i høj kvalitet og mundblæst, så det er helt unikt.


Townshend Langbordspendel 100 x 110 x 10 cm

Townshend Langbordspendel 100 x 110 x 10 cm

Til Butik

Hvis du gerne vil skille dig ud og ikke er bange for eksperimenterende former, så tjek denne seje Townshend langbordspendel ud! Den består faktisk af seks lamper fattet i sort metal, som sidder fast på en bjælke i fyrtræ.

Det ser lige så unikt ud, som det lyder! Du kan vælge pærer i forskellige størrelser og dermed selv sætte dit præg på lampen. Pærerne til sokkel E27 kan købes seperat. Vælg dem med maks 60 watt.

Materialet er sortlakeret gummitræ. Du får virkelig en lampe, som du kan variere og flytte fleksibelt rundt i stuen.


Tom Dixon Melt Pendel Chrome Stor

Tom Dixon Melt Pendel Chrome Stor

Til Butik

Tom Dixon har lavet et banebrydende design, som virkelig tiltaler den æstetiske sjæl. Det har han gjort sammen med et svensk kollektiv design ved navn FRONT.

Lampen ligner en slags svævende sten. Den er lavet med en speciel metalisserings teknik, og når lyset tændes, bliver den gennemsigtig og farverig. Du får ikke bare en loftlampe til stuen her men nærmest et lille kunstværk.

I Melt-serien kan du både få væglamper, gulvlamper foruden loftlamper. Du kan også få modellen i røgfarvet eller guld.


Eglo Hornwood pendel

Eglo Hornwood loftlampe pendel

Til Butik

Hvis du har et større bord i stuen, så er Eglo loftlampen perfekt! Den har tre sorte skærme, som kan vinkles, hvis du vil ændre lysretningen. Vælg selv mellem pærer med blødt lys eller skarpt lys på maks 40 watt.

Designet er nordisk med træ og metal. Ledningen hænger dekorativt fra en simpel sort base, som er nem at hænge op.

Det giver en stor fleksibilitet, at du kan fordele lyset rundt i rummet. Lamperne kan udstyrres med mere avancerede pærer, hvor du for eksempel kan dæmpe lyset manuelt eller via app eller fjernbetjening.


Explore Loftlampe 48 x 5.5 cm

Explore Loftlampe 48 x 5.5 cm

Til Butik

Hvis du investerer i en loftlampe til stuen med justérbare spots, kan du fleksibelt ændre lysretningen. Det giver mulighed for at skabe forskellige stemninger op ad dagen, som lyset udenfor ændres.

Disse spots er både smarte og funktionelle. Du kan få dem i enten sort eller hvid, og metalskinnen er enkelt at sætte op.

Hvis du ikke har væglamper eller bordlamper for eksempel, kan du i stedet rette et af dine nye spots mod et bestemt sted. På den måde kan Explore loftlampen “erstatte” behovet for andre lyskilder i rummet.


Ib Laursen Loftlampe bambusskærm

Ib Laursen Loftlampe bambusskærm

Til Butik

Intet udstråler hjemlig hygge som bambus. Denne Ib Laursen loftlampe til stuen er lavet med naturlige lameller, som lyset filteres igennem. Den giver en fornemmelse af åbenhed, og lyset vil oplyse hele rummet.

Uanset om du bor i lejlighed eller hus, vil denne hængelampe være super funktionel. Du kan hænge den over sofaen, bordet eller måske læsehjørnet.

Lampen fås til en rekordlav pris, så du kan overveje, om du vil investere i flere stykker til hjemmet.

Den vil uden tvivl også være et hit på arbejdsværelset eller teenageværelset.


Halo Design Atom pendel – røgfarvet

Halo Design Atom pendel

Til Butik

Atom pendel lampen er lavet i det meget efterspurgte pre-industrielle look. Det giver boligindretningen noget kant. Formen består af røgfarvede og mathvide kugler, som skaber en fornemmelse af jordbundenhed.

Det er danske Halo Design, der står bag. De har lavet hver enkelt kugle i fint glas, som supplerer hinanden. Lyset bliver virkelig spredt ud, og netop derfor laver Halo populære lamper til stuen.

Du skal bruge seks G9 skiftepærer, og de må ikke være på 28 watt. Hvis du gerne vil kunne dæmpe lyset, så vælg for eksempel en Philips pære.


Eglo Townshend langbordspendel – 4 pærer

Eglo Townshend langbordspendel - 4 pærer

Til Butik

Denne brede pendel egner sig perfekt til et langbord eller en sofa-ø! Du kan med fordel hænge den midt i rummet, så den smukke træbase med viklede sorte ledninger får noget blikfang.

Du kan bruge globepærer til denne loftlampe, hvilket giver et nærmest dekorativt lys.

Eglo Townshend fås i de tre størrelser: Fire pærer, seks pærer eller ni pærer.

På den måde kan du op- eller nedskalere alt efter, hvor stor din stue er, og hvor stærk en belysning du ønsker. Alt er monteret og klar til at hænge op – du skal blot vælge typen af pærer.


Eglo Truro 2 pendel

Eglo Truro 2 pendel

Til Butik

Denne flotte retro loftlampe til stuen er lavet med en sortlakeret overflade og kobber indvendigt.

Formen er bred, så lampen kaster et nedadrettet men blødt lys. Du vil nemt kunne sætte pendlen op over enten spisebordet eller sofabordet. Glæd dig til mange hyggelige timer i den afslappende atmosfære, som Eglo lampen skaber.

Designeren bag har været en af de absolut førende i Europa gennem mange årtier.

Han kombinerer det moderne og dekorative i én super løsning. Eglo Truro fås generelt til gode priser, når man kigger på, hvor meget kvalitet du får.


DybergLarsen Pineapple XS pendelsæt – hvid (mat)

DybergLarsen Pineapple XS pendelsæt - hvid (mat)

Til Butik

Forbered dig på at få en mere livlig og spændende stue med Pineapple XS pendelsæt!

Det leveres med to sæt hvide lamper samt én samlet loftbase. De flotte blade er sat på fra start, så du skal ikke bekymre dig om andet end at nyde synet og din nye effektive belysning.

Fordi lamperne er så smukke, vælger mange at have dem hængende over spisebordet. Men de vil også være rigtig flotte midt i loftet. Formen skærmer naturligt for pæren, så du undgår et skarpt og blændende lys.

DybergLarsen er – som navnet antyder – dansk design.


Lampe Gras No. 302 loftlampe i sort/rød

Lampe Gras No. 302 loftlampe i sortrød

Til Butik

Der er dømt smagfuld arkitektlampe for alle pengene med Lampe Gras No. 302.

Den har et kraftfuldt og langt kugleled, så den kan drejes hele vejen rundt. Du kan for eksempel løfte den op og ned, hvis du vil skifte mellem at nærlæse og skabe et bredere lys på bordet.

Modellen fås i hele otte flotte farver, som varierer lige fra rød over messing til blå. Hvad med at eksperimentere visuelt ved at kombinere flere?

Lampe Gras kan bruges både ved sofaen, spisebordet, ved ingangen til stuen eller i brætspilshjørnet. Skærmens diamter er på 16 centimeter.


Acorn Pendel Northern Lighting

Acorn Pendel Northern Lighting

Til Butik

Få denne smagfulde Acorn Pendel loftlampe til stuen i enten grå, hvid eller sort. Den har en meget strømlinet og enkel form, der leder tankerne hen på naturen.

Skærmen ligner toppen af et agern, hvilket understøtter det organiske udtryk. Det er Atle Tveit og Northern Lighting, der har skabt Acorn. Til glæde for mange skandinaviske boligindretnings-entusiaster!

Lampen hænger i en fin silkesnor fra en baldakin i loftet. Den er konstrueret i henholdsvis egetræ og aluminium i rolige farver.

Du kan selv vælge mellem lys birk eller mørk valnød. Begge er inkluderede.


Aino loftlampe til stuen

Aino loftlampe til stuen

Til Butik

Her får du en særegen loftlampe i strækket struktur med en ekstra bred diameter på over 40 centimeter.

Lampen er genial at have hængende over spisebordet, hvor den kan skabe et hyggeligt fællespunkt. Den grå farve kan du nemt kombinere med andre møbler, malerier og mindre farvede lamper.

Inderskærmen er lavet med en enkel og elegant overflade i krom.

Vælg en lyskilde på maks 28 watt, som det passer med dit behov. Der findes mange pærer på markedet til E27. Ledningen er 110 centimeter lang og holder lampen solidt.


Sort venus pendel af trælameller

Sort venus pendel af trælameller

Til Butik

Køb denne iøjenfaldende og stilede Venus pendel lampe, hvis du mangler belysning til stuen. Den er lavet med sorte trælameller, som giver et blødt og behageligt lys.

Du kan have en 60 watt pære i, så der er smæk på styrken. Den runde og afskærmende form gør, at lyset aldrig vil opleves skarpt eller ubehageligt. Lameller er gode til at give et fint lys – og skyggespil på væggen.

Alt afhængig af hvor stor din stue er, kan du vælge mellem tre forskellige lampestørrelser. Den viste model har en diameter på 70 centimter, hvilket er ret bredt.

Glæd dig til at booste din indretning med Venus loftlampen!


Hvordan vælger jeg de rette loftlamper til stuen?

For at vælge de rette loftlamper til stuen skal du først og fremmest spørge dig selv: Vil jeg have en diskret loftslampe eller en farverig model i spændende form? Din lampe kan enten skabe blikfang og tiltrække opmærksomhed, eller den kan blende ind med sine omgivelser.

Derudover kan du typisk vælge mellem en gennemsigtig lampeskærm, en med lameller eller en helt lukket. En åben skærm giver et bredere lys, mens lamellerne vil filtrere lyset, så det virker mindre kraftigt.

Hvis du køber en tæt skærm, bliver lyskilden mere nedadrettet og fokuseret ét sted. Overvej også ophængningshøjden. Hvis du for eksempel skal hænge din nye lampe over spisebordet, kan det være hyggeligt, at den faktisk hænger lavt.

Omvendt kan det virke forstyrrende, hvis lampen hænger for lavt midt i rummet og er i vejen. For at opsummere, så kan du bruge følgende pejlemærker, når du investerer i stue lamper:

  • Du kan vælge mellem fokuseret lys eller diffust/bredt.
  • Din lampe kan hænge tæt på loftet eller mere lavt mod jorden.
  • Designet kan være i diskret sort/hvid eller i sprudlende farver.

Hvad koster de forskellige lamper?

Normalprisen på lamper til stuen svinger utrolig meget. Jo vildere designet er, jo højere ligger prisen. På det danske marked har brandnavn rigtig meget at sige. Generelt kan vi inddele loftlamper til stuen i tre priskategorier:

De billige: Koster under 1.000 kroner, og det kan give mening at købe sæts af to eller tre.

Dem i midten: Mange lamper fra anerkendte mærker ligger på mellem 1.000 og 2.000 kroner.

De dyre: Vil du have specielle designs med for eksempel krystaller, moderne cirkler, buer, støbt glas osv., så kan du snildt komme op og betale over 2.000 kroner.

Vi har udvalgt lamper, som matcher både kvalitet og en fornuftig pris. Husk at du kan have din loftlampe i mange år – den kan endda gå i arv.

Så når du vælger stuelamper, kan det godt betale sig at give lidt ekstra nu for at få lige den drømmelampe, der vil gøre dig glad over lang tid.

SE OGSÅ: 10 flotte grønne lamper

Hvilke pærer findes der?

Som du nok har bemærket, skal pæren ofte købes separat. Her vil du få flere valgmuligheder. Vi giver derfor en hurtig lynguide til typer af pærer samt fatninger.

Lysstyrken måles i watt eller lumen (ved de nye LED-pærer). Flere loftlamper til stuen her har et maksimalt antal watt angivet. Jo stærkere og bredere et lys, du ønsker, jo kraftigere skal lyskilden selvsagt være. Du kan få for eksempel 40 watt eller 60 watt, som svarer til en normal glødepære.

En pæres levetid er også værd at kigge på. Den kan lyde på for eksempel et eller to år eller 10.000 eller 20.000 timer. Nogle pærer har en indbygget lysdæmperfunktion, så du selv kan skue op og ned, alt efter hvilken stemning du ønsker.

Fatningerne vil typisk hedde enten: E14, E27, GU10, G9 eller G4. Langt de fleste stuelamper ovenfor bruger fatning E27.

sparenergi.dk/forbruger/el/belysning kan du læse mere om, hvor længe de forskellige pærer holder og hvad det koster at bruge dem. Prøv også deres smarte beregner, der kan fortælle din elpris.

Lampeskærme i mange forskellige materialer

Uanset om du køber gulvlamper, væglamper eller loftlamper til stuen, så spiller materialevalg en stor rolle. Det afgør, hvordan lampen ser ud og virker i indretningen. Noget af det mest anvendte er:

  • Glas (kan være håndstøbt eller blæst).
  • Messing eller kobber (har en meget klassisk kvalitet).
  • Metal (lidt mere moderne og råt).

Hvis du søger på en helt klassisk pendel lampe, vil den normalt være i farvet metal. Det er klart, at udtrykket har meget med farven at gøre. Farven kan enten have en “pang”-effekt eller en beroligende effekt. Hav i mente at:

Sort/hvid: Kan spille sammen med stort set alle andre farver. De klassiske toner passer både ind i det moderne hjem og retro-hjemmet.

Jordfaver: Mørkeblå, grøn og brun. Alle tre gode eksempler på klassiske jordfaver, der skaber en fornemmelse af ro, natur og tryghed.

Kontrastfarver: Det ligger næsten i navnet. Farver som klar rød eller gul skiller sig ud og giver dynamik til stuen.

Tænk din indretning som en helhed

Inden du kaster din kærlighed over en bestemt lampe, kan det være godt at tænke over dens effekt i stuen. Hvor skal den placeres? Hvilke andre møbler og farver, skal den spille sammen med? Har du allerede andre lampetyper, som giver et andet lys?

Det kan være brugbart at tænke din stue i forskellige øer eller sektioner. For eksempel samlingspunktet ved spisebordet, afslapningsstationen ved TV og sofaer eller læsehjørnet. Du kan vælge en flot lampe derefter.

Loftlamper er generelt gode til at udgøre centrum, fordi de er store og giver lys til alle sider. Men du kan også sagtens vælge eksempelvis et par mindre loftslamper til at hænge over kommoden med flot porcelæn eller ned mellem de store planter ved lænestolen.

Kun fantasien sætter i virkeligheden grænser, når du skal eksperimentere og skabe dit drømmehjem.

Husk at du kan kombinere lampeskærme og pærer i flere forskellige størrelser. Din grundbelysning kan sagtens komme fra flere supplerende lyskilder.

Comments are closed.