Spisebordslampen er en vital lampe i et hvilket som helst hjem. En spisebordslampe hænger nemlig over spisebordet, som er familiens samlingspunkt. Derfor er det også afgørende, at man har en lampe til spisebord, der både giver optimalt lys og tager sig godt ud i indretningen.

Søger du inspiration til din nye spisebordslampe, er du havnet på den rette side. Herunder finder du nemlig et udpluk af nydelige lamper til spisebordet. Derfor er der også gode forudsætninger for, at udvalget indeholder belysning over spisebordet, der tiltaler dig.

HAY Nelson Saucer Bubble spisebordslampe

HAY Nelson Saucer Bubble spisebordslampe

Til Butik

Saucer Bubble er designet af George Nelson, og er en særdeles flot lampe. Den egner sig til brug over spisebordet, hvor den kan hænge over såvel store som små borde. Lampen har nemlig et flot og elegant design, hvilket gør den velegnet som spisebordslampe.

Det aflange mønster medfører desuden, at den også egner sig glimrende til runde borde. Selvom det er mange år siden, at amerikanske George Nelson designede lampen, har HAY taget den til sig, og har givet lampeserien nyt liv.

Nelson, der blev født i Connecticut, var en af de mest indflydelsesrige figurer i en ung periode i moderne design. Han designede sine kreationer med afsæt i en filosofi om, at designerens job var at gøre verden til et bedre sted.

Køb HAY Nelson Saucer Bubble spisebordslampe billigst hos Andlight.dk


&Tradition Flowerpot VP1 Pendel Mat Sort

&Tradition Flowerpot VP1 Pendel Mat Sort

&Tradition Flowerpot blev designet af Verner Panton i 1968. Lampen blev oprindeligt tiltænkt restaurationsbranchen, men også til brug i Verner Pantons egne udstillinger. Sidenhen er den dog blevet populære i private hjem i hele landet.

I de seneste år har VP1-pendelen oplevet et stort comeback. Det skyldes i høj grad, at lampen har et stilfuldt og enkelt design. Det drejer sig dog også om, at den i dag fås i et hav af farvemuligheder. Det sikrer, at den passer ind overalt.

Flowerpot VP1 fås derfor i både lyse og mørke toner, hvorfor den kan integreres i en hvilken som helst indretning. Derudover fås den også i flere metaller. Uanset dine præferencer, er dette derfor sandsynligvis en loftslampe til spisebord, der også tiltaler dig.


PH 5 Nuancer af Blå – Louis Poulsen

PH 5 Nuancer af Blå spisebordslampe

Til Butik

Man kan ikke benægte det faktum, at PH5 er et sandt designikon. Det er en spisebordslampe, der har mange år på bagen, da den blev designet af Poul Henningsen i 1958. Siden da er den smukke lampe dog blevet relanceret ved flere lejligheder.

Det skete også i 2013, hvor den blev relanceret efter et helt nyt farvekoncept. Formålet med dette var at skabe farvekombinationer, der var i tråd med tidens farver og tendenser. Det omfatter blandt andet denne variant, der byder på fem nuancer af blå,

Derudover kan du også få den i fem andre flotte farvekombinationer, hvis blå ikke lige er din farve. Fælles for alle seks farvekombinationer er, at de har en mat overflade. Det er ikke tilfældigt, men er valgt for at sikre en blød og komfortabel belysning.


PH Snowball Pendel – Louis Poulsen

PH Snowball Pendel - Louis Poulsen

Til Butik

PH Snowball er designet af Poul Henningsen i samarbejde med Louis Poulsen. Den ikoniske lampe blev oprindeligt designet tilbage i 1958. Dengang vandt den dog ikke genhør hos folk. Da den blev relanceret i 1983, var det dog en helt anden sag.

Lampen er en nydelig pendel designet med flere skærme, der omgiver pæren. Det giver den et nydeligt og enestående look, men også et blødt og behageligt lys. Snowball fra PH har en særlig krumning på skærmen, der givet et meget karakteristisk lys.

De otte skærme, der dækker over hinanden, er derfor ikke blot med til at skabe elegance. De har også en funktionel årsag til at være der. Desuden har undersiden en mat lakering, mens oversiden er blank. Det sørger for, at det diffuse lys bliver reflekteret flot.


PH Artichoke Ø480 Hvid spisebordslampe – Louis Poulsen

PH Artichoke Ø480 Hvid spisebordslampe - Louis Poulsen

Til Butik

PH Artichoke – også kaldt for Koglen – er en lampe designet af Poul Henningsen i samarbejde med Louis Poulsen. Lampen er ikonisk, og betragtes som et kunstværk af en lampe. Denne variant har en diameter på 48 cm, der gør den ideel som spisebordslampe.

Lampen har 72 blade, der er blevet vinklet med stor præcision. Disse blade er blevet delt ind på 12 unikke rækker, hvor hver række er forsynet med seks blade. Bladene er placeret på en sådan vis, at uanset hvordan man sidder, får man et blændfrit lys.

Det er dog ikke den funktionelle placering af bladene, der har gjort Artichoke til en ikonisk lampe. Det er derimod det enestående og skulpturelle udseende. Desuden foregår store dele af produktionen af Koglen fortsat i hånden.


Moon Pendel S Hvid – Verpan

Moon Pendel S Hvid - Verpan

Verner Panton er designeren bag Moon Pendel, der bliver produceret hos Verpan. Oprindeligt blev den designet i 1960, hvilket gør det til et af hans ældste designs. Det gør den dog ikke mindre aktuel i dag, hvor den passer fremragende ind i den stilfulde bolig.

Da han designede lampen, lod Verner Panton sig inspirere af det japanske ‘komorebi’, der viser de unikke mønstre og skygger, der opstår, når solens stråler skinner igennem blade og træer. Det er det syn, der ligger til grund for designet af Moon Pendel.

Lampen har et kugleformet design, og har justerbare lameller, hvilket er et særsyn på lamper over spisebord. Lamellerne er ikke blot anvendt af udseendemæssige årsager. De tjener også et reelt formål, da de gør belysningen blændfri.


Verner Panton Globe Pendel Lille

Verner Panton Globe Pendel Lille

Til Butik

Globe fra Verner Panton er en af verdens mest genkendelige lamper. Det er en sand klassiker, der hænger i mange hjem verden over. Oprindeligt blev den designet af Verner Panton i 1969, men det gør den ikke mindre aktuel i dag.

Lampen har et unikt udseende, der domineres af en femdelt skulpturel reflektor indvendigt. Denne reflektor er lavet i håndpoleret aluminium, der efterfølgende er lakeret i orange og blå. Farverne giver lampen et spændende udtryk.

Globe byder på et futuristiske og voluminøse udtryk, men har også en elegante fremtoning. Dette medfører, at den er ideel til brug over spisebordet. Er du på udkig efter en unik pendel lampe til spisebord, er dette derfor et glimrende bud.


Lamella 1 pendel Hvid Gold Le Klint

Lamella 1 pendel Hvid Gold Le Klint

Til Butik

Lamella 1 er en pendel, der er designet af designduoen Takagi & Homstvedt. Lampen bryster sig af et moderne design, som har gjort den til en klassiker i Le Klints sortiment. Det er nemlig Le Klint, der står for produktionen af Takagi & Homstvedts smukke pendel.

Designduoen har fundet inspiration i de buede kurver, der findes på undersiden af paddehatte og svampe. Derudover har de genskabt den gamle PLICA-produktionsteknik, som anvendes i forbindelse med udarbejdelsen af Lamella.

Lampen giver et behageligt og blødt lys, der fordeles ud i hele rummet. Derfor egner den sig glimrende som lampe til spisebordet. Desuden bliver den fuldendt i toppen og i bunden, hvor den bryster sig af elegante metaldetaljer.


Ball Pendel spisebordslampe i børstet stål

Ball Pendel spisebordslampe i børstet stål

Til Butik

Ball er en pendel, der er designet af Benny Frandsen, som fremstilles af Frandsen. Det er en klassisk lampe med et stilrent udseende. Lampen blev designet tilbage i 1968, hvilket dog ikke gør den mindre aktuel i nutidens indretning.

Lampen er ganske velkendt, da den har opnået status som en af de mest ikoniske pendler. Det stilrene udseende bærer præg af et rundt design, der giver den en stolthed og charme. Samtidig giver formen også lidt kant til lampen.

Ball er desuden en lampeserie, der indeholder noget for alle. Lampen fås nemlig i hele ni forskellige farver. Den fås i både børstet stål, men også i sort, grå, hvid, lysegrå, blå samt messing, kobber og blank krom.


Lyss Pendel Mat Sort

Lyss Pendel Mat Sort

Til Butik

Lyss er en pendel for dig, der elsker minimalisme og rene linjer. Lampen er designet af Toni Rie, som har skabt en pendel med et enkelt og elegant design i metal. Selve lampeskærmen er en konisk lampeskærm med en hvid inderside.

Lampen er ganske velegnet til brug over spisebordet. Skærmen giver nemlig et direkte lys, der giver en koncentreret belysning af spisebordet. Mange bruger den i en klynge, da bredden på lampen er relativt beskeden.

Lyss er en pendel, der er smuk i sig selv. Den tager sig dog endnu bedre ud, hvis flere bruges i en klynge. Over et større spisebord kan det derfor sagtens fungere med to eller tre Lyss-pendler. Det kræver dog, at spisebordet har en vis længde.


Arigato dobbelt loftlampe i hvid

Arigato dobbelt loftlampe i hvid

Til Butik

Argiato er en loftlampe, der produceres af Grupa Products. Den udmærker sig på flere punkter, herunder ved at være justerbar. Det betyder, at du kan justere retningen, den lyser i, hvorved du er garanteret, at den altid giver et optimalt lys.

Som følge af den store fleksibilitet, kan den bruges flere steder. Af samme grund kan den også bruges over spisebordet. Faktisk er det som loftslampe til spisebord, at den nydelige Arigato-lampe primært bliver anvendt.

Designeren bag lampen har forsøgt at opnå at materialisere ‘en ydmyg gestus af taknemmelighed gennem designet af et almindeligt hverdagsobjekt’. Det er mundet ud i den populære Arigato-serie, der indeholder flere forskellige lamper.


Cossano Pendel 50 cm

Cossano Pendel 50 cm

Til Butik

Cossano er en lampe, der byder på fine lameller, der medfører, at lampen kaster et varmt og hyggeligt lys i rummet. Samtidig er lamellerne lavet i lyst træ, hvilket giver lampen et interessant udtryk, uden at gå på kompromis med det stilrent aspekt.

Pendlen kan bruges flere steder i hjemmet, men er yderst velegnet til over spisebordet. Her kan den give et glimrende lys, ligesom den vil give et elegant touch til indretningen. Derfor er den også populært anvendt som belysning over spisebordet.

Lamellerne er ikke blot monteret af udseendemæssige årsager. De er også med til at lave et fint lysspil på dine vægge. Samtidig sørger de for at dække for lyskilden, så du ikke bliver blændet. Pendlen kan fås i tre forskellige størrelser.


Kobe spisebordslampe/pendel

Kobe spisebordslampe pendel fra ILVA

Til Butik

Kobe er en elegant og stilren pendel, der er populært anvendt som lampe til spisebord. Lampens moderne udseende medfører, at den passer ind i en hvilken som helst indretning. Desuden betyder pendlens størrelse, at den kan bruges mange steder.

Lampeskærmen er lavet i grå glas, som giver lampen et mere interessant udseende. Det grå glas harmonerer rigtig godt med den sorte metalfatning, hvorfor der opnås et harmonisk og gennemført udseende på lampen.

Da lyskilden er synlig under lampeskærmen, anbefales det at vælge en elegant pære. Den bliver leveret uden, hvorfor dette skal tilkøbes ved siden af. Lampen er desuden udstyret med en 2,5 meter lang stor tekstilledning.


120L Snowdrop pendel – Le Klint

120L Snowdrop pendel - Le Klint

Til Butik

Designeren Harrit-Sørensen & Samson står bag designet af Snowdrop. Det er en stilren lampe, der bryster sig af et enkelt og elegant udtryk. Derfor er det en lampe, der passer glimrende ind i forskellige boligindretninger.

Pendlen giver desuden et blødt, behageligt og diffust lys. Derfor kan du vide dig sikker på, at den er i stand til at lyse lokalet. Pendlen kan bruges mange steder, men de fleste anvender den som pendel lampe til spisebord.

Snowdrop-pendlen er en del af Le Klints Snowdrop-serie. Den kommer med en hvid, plisseret plastskærm, som producenten er kendt for. Folderne i denne skærm er lavet i hænderne af en gruppe medarbejdere, der kaldes for ‘Foldepigerne’.


Vælg den rette lampetype

Når du skal købe en spisebordslampe, er det vigtigt at vælge den rette lampetype. I denne forbindelse er det vigtigt at vide, hvor meget lys du har brug for. Derfor skal du overveje, hvad lokalet bruges til.

Bliver det udelukkende brug som samlingspunkt for familie og middagsgæster? Eller bruges det også til arbejde, lektielæsning mv.? Uanset om det er det ene eller andet, er det vigtigt at vælge en spisebordslampe, der giver lyst til dit behov.

Det er udformningen af lampen, der er afgørende for, hvordan lyset spredes i lokalet. Derfor er det naturligvis et afgørende aspekt, når du skal købe lampe til spisebord.

360 graders pendel

Vælger du en 360 graders pendel, får du lempe, der givet et diffust lys. Lyset vil blive spredt rundt i hele rummet. Som regel er lyskilden skjult bag opalglas, hvorfor spisebordslampen kan hænges højt, uden den blænder, når man sidder ved sit spisebord.

Da spisebordslampen giver et diffust og afdæmpe lys, egner den sig ikke godt som arbejds- eller læsebelysning. Skal lokalet også bruges til dette formål, er en 360 graders pendel ikke det rette valg.

Åben pendel

Du kan også vælge en åben pendel med en transparent eller opalglasskærm. Vælger du en sådan spisebordslampe, vil den nemlig lyse i både op- og nedadgående retning. Det medfører, at den egner sig glimrende til et lokale, hvor du har brug for et koncentreret lys på bordet.

Der findes mange åbne pendler, hvor selve lyskilden er afskærmet eller er placeret højt i lampen. Det betyder, at en sådan lampe kan hænges relativt højt. Det har den fordel, at det lys, der afgives fra lampen, vil sprede sig over et større område.

Pendel med nedadrettet lys

Har du et ønske om at kunne benytte spisebordet som arbejdsplads? I så fald skal du vælge en spisebordslampe, der støtter op om dette. Til dette formål bør man vælge en pendel, hvor lyset målrettes direkte mod bordpladen.

I og med, at lyset ikke spredes til resten af rummet, bliver der automatisk skabt en hyggelig stemning, der er meget koncentreret omkring spisebordet. Skal der skrues op for den hyggelig stemning, bør der ikke placeres andre lyskilder nær bordet.

Vælger du en af disse lamper over spisebord, er det vigtigt at bemærke, at lyskilden som regel er blottet. Det har den betydning at lampen oftest bør hænges tættere på bordet.

LÆS OGSÅ: Rispapirlampe – 6 smarte lofthængte rispapirlamper

En, to eller flere lamper over spisebordet?

Antallet af spisebordslamper skal harmonere med størrelsen og formen på bordet. Som udgangspunkt skal antal og type af spisebordslampe vælges med udgangspunkt i, hvordan lyset skal fordeles ud over hele bordet.

Når du vurderer, hvad den rette løsning er for dig, bør du have i mente, at flere spisebordslamper skaber mere ‘støj’ i din indretning. Det er især gældende i rum, hvor der i forvejen er mange indtryk fra møbler, malerier m.m.

Én lampe

Hvis du har et rundt spisebord, bør du vælge en enkelt lampe. Det harmonerer nemlig bedst med bordet. Derudover fordeles lyset også mere jævnt på den runde bordplade, hvis lyset kommer fra én lampe.

Har du et spisebord med en længde på mellem 120 og 180 cm, bør du ligeledes nøjes med en enkelt lampe.

Årsagen til dette er, at det nemt kan virke sammenklemt, hvis to lamper hænges over et mindre spisebord. Føler du, at én lampe er for lille, er det bedre at vælge en større lampe, fremfor at hænge to lamper op.

LÆS OGSÅ: Grønne lamper – 10 flotte grønne pendler

To eller flere lamper

Hænger der mere end én lampe over et spisebord, kan det give et flot udtryk i et rum. Det kræver dog, at det passer til både rummet og spisebordet.

Vil du have flere lamper over dit spisebord, bør du vælge en mindre model. Det kan virke overrumplende, hvis store spisebordslamper hænges i flertal over spisebordet – især hvis spisebordet ikke er det største.

Som udgangspunkt kan man to lamper over sit spisebord, hvis det måler mellem 180 og 300 cm i længden. Ønsker man at have tre lamper over bordet, er det afgørende, at lamperne er små. Begge dele kan fungere, så overveje, hvad der passer bedst til dit bord og rum.

Vil du se flere smarte spisebordslamper?

Fandt du ikke lige præcis dén spisebordslampe, du søgte efter? Så frygt ej. Udvalget af spisebordslamper er enormt! Vi giver dig herunder et overblik over de mest populære danske forhandlere af lamper online.

Vi har gjort det nemt for dig. Hvis du klikker på en forhandler vil du automatisk blive ført videre til deres side med spisebordslamper, så du forhåbentligt kan finde den perfekte lampe!

Comments are closed.