Marmor sofabord - De 10 flotteste sofaborde med marmorplade

Marmor sofabord – De 10 flotteste sofaborde med marmorplade

Et marmor sofabord er aldrig ens i udseende, så du får et helt unikt møbel til dit hjem. Fordi det er et naturprodukt, skaber marmor en følelse af ro og velvære.

Du kan få marmorborde i både hvide og mørke nuancer samt i både firkantede og runde udformninger. Hvis du går op i at indrette din stue moderigtigt, så kan du tænke dit marmor sofabord sammen med farverige møbler og mønstrede tæpper, der skaber liv.

Et sofabord i marmor gør sig godt både som fritstående element i rummet og i samspil med andre møbler. I de senere år har en stigning i efterspørgslen tydeligt vist, at skandinaviske forbrugere elskere det minimalistiske og luksuriøse udtryk, som et marmor bord har.

Vores favorit sofaborde med marmorplade

Nettet er en uudtømmelig ressource, og det kan være forvirrende at surfe mellem de forskellige forhandlere. Derfor har vi her samlet en oversigt over nogle af de mest populære, efterspurgte og solide marmor sofaborde på det danske marked i dag. Listen rummer alt fra den rektangulære model over en flot grøn marmor plade til den klassiske store sorte udgave. Vi har sorteret, så der er noget for enhver smag.

Sortimentet spænder bredt, så du finder både HAY marmor sofaborde og mindre kendte mærker. Derudover er nogle af bordene med ægte marmor, mens andre har en marmor plade lavet af kunstmarmor. Sidstnævnte er æstetisk smuk, om end følelsen kan være lidt anderledes. Til gengæld er den både billigere og nemmere at gøre ren. Kunstmarmor er fremstillet af mennesker, men processen med at kondensere harpiks og knuste sten minder meget om det produkt, man ser fra naturen af.

Lad dig inspirere af de udvalgte marmorborde i forskellige mønstre, farver, former og designs.

HAY Rebar sofabord 100x104x33 cm

HAY Rebar sofabord 100x104x33 cmDet er ikke for sjov, at HAY har etableret sig som en stærk spiller på det danske møbelmarked. Denne model er designet af Sylvain Willenz, som står bag hele Rebar kollektionen.

Bordpladen er i ægte sort marmor, mens den brede overflade er ideel at placere ting på.

Den sorte stålramme har et rustikt og samtidig fremadskuende udtryk. Modellen er muligvis ikke den billigste, men du får virkelig et produkt i høj kvalitet med dette marmorbord sofabord.

Hele ideen med Rebar kollektionen er at gentænke, hvordan byggematerialer kan bruges og rekonstrueres.

Bordet er perfekt til stuen men kan alternativt flyttes til både entré eller spisestue efter behov og indretningsmuligheder. Højden på modellen er 33 centimeter, hvilket i praksis betyder, at bordet er meget lavt.

Til Butik

 

Rundt sort marmor sofabord

Rundt sort marmor sofabordVi har også tilføjet dette marmor sofabord fra ILVA til favoritsortimentet. Denne model har et moderne udtryk og ligner næsten et stilfuldt cafébord i marmor.

Samtlige komponenter er sorte – lige fra den sorte marmoroverflade til stellet i sort metal. Benene er udformet i en sirlig konstruktion, der har et modernistisk look.

De smukke hvide mønstre i overfladen skaber et naturtro indtryk, og man kan næsten fornemme bjerget bag.

Overvej et lille marmor sidebord som kan stå ved siden af denne standardstørrelse. Med en diameter på 55 centimeter er der rig mulighed for at ligge aviser eller magasiner på bordet, der også gør det godt med glasvaser.

Til Butik

 

Alisma sofabord 80x80cm med sort marmor tryk i sort

Dino sofabord 80x80cm med sort marmor tryk i sortLeder du efter et prisvenligt sort marmor sofabord, så er denne firkantede 80 x 80 centimeter firkantede Alisma model måske den rette. Det enkle design passer både ind i en stue med masser af komplimenterende farver eller ind i den mere nedtonede indretning. Det simple udtryk udstråler ro og simplicitet. Her er der anvendt kunstmarmor, så du får en slidstærk overflade, som tåler spild og snavs i højere grad.

Benene er i sortmalet metal, og de krydser hinanden på midten. Forelsker du dig i selve designet men drømmer om en anden farve, så er det muligt at få modellen i andre farvesammensætninger. Højden ligger på 45 centimeter, så her er tale om et lille stuebord, som ikke optager al for megen plads. Går du målrettet efter sort marmor, er det her en af de billigste kvalitetsudgaver online.

Mere information og pris hos forhandleren.

Til Butik

 

Grøn marmor sofabord fra Alisma

Grøn marmor sofabord fra DinoEr du mere til et rundt sofabord i marmor, så får du her en smuk model fra Alisma. Sammenspillet mellem det gyldne og det grønne er en fryd for øjet samtidig med, at det lille nette bord nemt kan flyttes derhen, hvor du ønsker. Den runde form giver et lidt mindre markant udtryk end den firkantede, og den grønne marmor print skaber en rummelig “nede på jorden” stemning.

Benene på dette sofabord er i gyldent krom, og de samles på midten under bordpladen. Det giver en fornemmelse af balance og yndefuldhed i konstruktionen. Materialerne er metal og glas, som nemt går sammen med øvrige indretningselementer i hjemmet. Du kan tilpasse bordet til både den futuristiske, den klassiske og den gammeldags interiørstil. Højden er på 45 centimeter, mens bredde og længde ligger på standard 80 centimeter.

Til Butik

 

Gubi Gamfratesi TS Lounge Table Marmor Sort-Sort Stor

Gubi Gamfratesi TS Lounge Table Marmor Sort-Sort StorDet bliver næppe mere stilsikkert og eksklusivt end dette lounge marmor sofabord med en skarp sort farve. Designeren bag er GamFratesi, som laver møbler i spændfeltet mellem det traditionelle og det fornyende. Bordet vil passe godt ind i den store hvide stue med højt til loftet, hvor det kan få den fortjente opmærksomhed og give lidt visuelt modspil. Den sorte marmoroverflade brydes kun af de sirlige hvide og individuelle striber, der så karakteristiske for ægte marmor i høj kvalitet.

Du kan få dette bord i tre forskellige størrelser. Du kan enten vælge at lade bordpladen stå ren hen eller at pynte den med for eksempel en farvestrålende lampe. Benene på er lavet i sort stel, og de har en tilstødende tredobbelt sammenfletning på midten.

Til Butik

 

Bolton sofabord Ø80, Marmor

Virage sofabord Ø80, MarmorMed sit behagelige og lidt zen-agtige design er denne model ideel til dig, der ønsker et rundt marmor sofabord i traditionel hvid nuance. Her er den hvide overflade komplimenteret af meget smalle ben i sort malet metal stel, som tilføjer en rå kvalitet. Fordi bordets overflade er vandpoleret marmor i ægte naturstil, så er det bedst at beskytte med bordskånere, når man har væske stående på bordet. Ellers kan der komme afmærkninger i form af ringe.

Kaster du din kærlighed på Bolton-modellen men ønsker en firkantet udformning i stedet, så kan du også vælge det. Sofabordet kommer i standardstørrelse, og det diskrete design vil passe perfekt ind i både TV-hjørnet og midt i rummet ved sofa-øen. Den smukke hvide bordplade kan pyntes med nogle guldfarvede skåle eller måske en blomst i flot blå eller lille farve.

Til Butik

 

Neptun Sofabord i sort marmor

Neptun Sofabord i sort marmorDet skulle da lige være bortset fra det her flotte marmor sofabord fra Neptun. Det har også en kvadratisk form med en flot marmoroverflade pyntet naturligt med hvide markeringer. Bordets stel er i sortlakeret metal, så den minimalistiske linje holdes hele vejen igennem. Ønsker du at skabe et kreativt farvesammenspil, så overvej at sætte et par dekorative farvede stearinlys eller en levende plante på bordet.

Da det er en lille og ret billig model i høj kvalitet, kan du også vælge at købe flere borde til stuen. Enten kan du stille dem ved dit designerede sofahjørne eller sprede dem ud i forskellige afdelinger af rummet for at bevare den designmæssige kontinuitet. Bordet her kommer i målene 50 centimeter. Overfladen har et råt og naturligt udtryk.

Til Butik

 

Goldington sofabord – rundt med brun/sort marmorpapir/MDF

Goldington sofabord - rundt med brun/sort marmorpapir/MDFElegant og robust er nok de første ord, man kommer i tanke om, når man ser det smukke Goldington sofabord. Den brune overflade er lavet i marmorpapir og har et afdæmpet og fornemt udtryk. De to bordplader som sidder lidt forskudt stimulerer visuelt og har også den praktiske fordel, at du kan ligge alt fra bøger over magasiner til spillekort på den nederste flade. På den måde får du en lille hylde og sofabord i en samlet pladsbesparende løsning.

De mat sorte ben er ru og pulverlakerede. I din indendørs indretning i stuen kan du tænke marmor bordet sammen med et farvestrålende eller neutralt tæppe underneden samt et par Day beds eller en bred hjørnesofa med plads til hele familien. Modellen kommer i standardmål.

Til Butik

 

Firkantet Bolton marmor bord

Firkantet Virage marmor bordMed en form præcis som en kvadratisk firkant er der noget umiddelbart lækkert ved dette Bolton sofabord med marmorplade. Det er spot on kubistisk stil, som faktisk er både moderne og retro på én og samme tid. Den smukke hvide marmoroverflade kan gå godt til både indretningen i en traditionel landejendom eller en chik by lejlighed. Benene er lavet i metal stel, som er malet sort for at komplimentere og kontrastere den hvide farve.

Her er der også tale om en vandpoleret overflade, hvilket betyder, at du skal være forsigtig med fyldte glas på bordet. Der må nemlig helst ikke opstå kondens, som kan give uheldige mærker i det smukke marmormateriale. Som ved alle andre køb af sofabord med marmorplade, så vil hvert enkelt produkt have sin egne visuelle skævheder og markeringer.

Til Butik

 

Kare design Key West Marble sofabord med hvidt marmor/guld stål

Kare design Key West Marble sofabordI den større afdeling af hvid marmor finder vi det tyske brand Kare design og modellen Key West Marble marmor sofabord. Materialet er ægte marmor, og pladen står skarpt med den hvide farve pletvist brudt af de karakteristiske naturlige markeringer. Bredden er på 120 centimeter, så her får du et rummeligt sofabord. På grund af det smalle og lette design synes bordet dog ikke at fylde tungt på nogen måde.

Den rektangulære form komplimenteres af en smagfuld konstruktion af ben i guld farvet stel, som er produceret i lakeret stål. Pladsen under bordet giver anledning til enten at kunne strække benene eller at indrette med for eksempel boligblade eller et dekorativt tæppe. Med et hvidt marmor sofabord kan du kombinere med farver som lilla, blå, grøn, velourrød, eller hvad der ellers passer ind i din personlige stil.

Mere information og pris hos forhandleren.

Stort udvalg af farver

Både ægte marmor og kunstmarmor kan fås i et hav af forskellige farver – fra afdæmpede sorte toner til grøn marmor. Materialet er ret interessant, fordi farven afspejler de naturkomponenter, som bjergarten består af. Derfor har marmor aldrig en monoton farve, der vil altid være variation, som øjet kan gå opdagelse i. Faktisk består marmor traditionelt set både af både omdannet kalksten, skaldyr rester og plantedele. De mest anvendte farver er:

Hvid og sort marmor sofabord: Vil indeholde kul og grafit, der giver de klassiske farver.

Rødt/gult marmor: Får sin farve fra den naturlige forekomst af jern.

Grønt marmorbord: Der findes også marmor i en karakteristisk grøn farve, der udvindes i blandt andet Indien.

Selve materialet kommer fra hele verdenen, da marmor udvindes i både Asien, Europa og Latinamerika.

Når du køber et nyt marmorbord, vil du hurtigt bide mærke i overfladens mønstre. Revnerne hedder med en teknisk term “glasårer”, og de er blevet udfyldt gradvist gennem marmorets levetid. Små huller rundt omkring kommer af for eksempel gamle aflejringer af insekter eller svampe. Hvis du ønsker det, kan du behandle/spartle dem, men flere vælger også at lade marmoret forblive i sin ubehandlede form.

De mange forskellige former af sofaborde i marmor

Overordnet set vil du støde på tre gængse former, når du shopper efter sofabord med marmorplade:

  • Firkantet
  • Rektangulær
  • Rundt

Ser man på dem enkeltvis, kan man I grove træk sige at: Det runde bord har det mest milde udtryk, som tilføjer noget varmt og blødt til indretningen. Det lille og kvadratiske giver noget kant og har en skarphed, som tilføjer karakter. Den rektangulære udgave kombinerer lidt de to, og gør det ud for et mere markant sofabordsmøblement.

Når du vælger form kan du gå efter det æstetiske, men du bør også kigge på, hvordan dit nye marmor sofabord spiller sammen med stuens øvrige komponenter. Har du aflange sofaer, kan det give lidt ekstra liv og kontrast med små firkantede og runde marmorborde, mens en installation med separate loungemøbler går fint i spænd med et rektangulært bord.

Vedligeholdelse af marmorborde

Ægte marmor er et sart materiale, som ikke tåler væske særlig godt. Desuden kræver det vedligeholdelse. Du kan købe forskellige overfladebehandlingsmidler, som er specialdesignede til marmor og kalksten. Det er vigtigt, at du bruger en speciel skånsom ph-neutral sæbe til at vaske dit sofabords marmoroverflade med. Som alternativ kan du også rengøre med sæbespåner. Er der vedholdende og svære pletter, så kan du lave en særlig blanding med salmiak. Her mikser du et par dråber salmiakspiritus med brintoverilte og nogle stykker papir fra køkkenet eller toilettet.

Det dækker du den besværlige plet på marmoroverfladen med. Put et stykke film over med huller i og lad det derefter stå og tørre ind i op til to døgn. Herefter skal du bare tage filmen af, komme vand på og ellers børste resterne væk. Voila! Så er dit sofabords marmorplade så god som ny. Vær generelt utrolig forsigtig med drikkevarer og mad på marmor, da det nemt kan give æstetiske “ar” i overfladens særegne linjer. Det er synd, når nu naturen har brugt så lang tid på at forme materialet. Køber du sofabord i kunstmarmor, er rengøringsprocessen lidt lettere.

Køb marmor sofaborde online

Der er mange steder at købe sofaborde online, hvad end du vil have et bord i marmor eller andet materiale. Udvalget er enormt og der er mange muligheder for at finde et aflangt, firkantet eller rundt sofabord i de materialer du synes bedst om.

Du kan også læse vores artikel om sofaborde med opbevaring, hvis du vil se flere muligheder til stuen, eller du kan vælge at besøge en af vores forhandlere herunder for at se hele udvalget.

  • ILVA
  • Unoliving
  • XL Møbler

Gør en god handel nu og køb et bord der passer perfekt til stuen.

Scroll til toppen