sofaborde med opbevaring

Sofabord med opbevaring – 10 Sofaborde med skuffer eller hylder

Hvorfor ikke gå efter et multifunktionelt sofabord med opbevaring? På den måde kan du slå to fluer med et smæk og få et smukt bord til din stue samtidig med, at du får mulighed for at gemme fjernbetjeninger, magasiner, ledninger med mere af vejen. Derudover får du en mere renlig stue, hvor tingene ikke ligger og flyder.

Er du æstetiker og går meget op i boligindretning, så tænker du måske: Jeg vil foretrække et smukt og stilfuldt sofabord frem for et møbel, hvor designet er kompromitteret af behovet for opbevaring.

Den gode nyhed er immervæk, at du slet ikke behøver at gå på kompromis med looket! Mange møbelhuse fører i dag modeller, hvor opbevaringskapaciteten er integreret på en yderst subtil og elegant måde. Det viser vi nogle fremragende eksempler på i denne artikel. Og i sidste ende så vil vi jo alle gerne indrette vores hjem, så det roder mindre…

Rigtig god læselyst!

Smarte sofaborde med opbevaringsmuligheder

Først og fremmest så er der flere udgaver af et sofabord med opbevaring. Overordnet set vil du støde på tre:

 • Sofabord med skuffe
 • Sofabord med hylde
 • Sofabord med skjult opbevaringsrum (rum underneden)

Ved nummer to vil dine gemte ting typisk være synlige, og derfor er mange glade for at opbevare charmerende og personlige objekter – som magasiner – på hylden.

Vi har screenet det danske marked for de bedste sofaborde med opbevaring og fundet frem til 10, som scorer højt på stil, funktion, pris og kvalitet i materiale. Du kan få runde, kvadratiske og rektangulære sofaborde med opbevaringsplads, og du kan få dem i træ, marmor, glas og akryl.

Uanset hvordan du vil have et sofabord med opbevaring, så er det helt sikkert et, der passer til dit hjem.

Vi har valgt et bredt sortiment, så der er noget for enhver smag. Du kan få et smart sofabord med opbevaring i en meget beskeden størrelse eller et stort et, der nærmest matcher sofaen i centimetermål. Vores udvalgte favoritter kan med garanti inspirere dig! Vi linker direkte videre til forhandleren, hvor du finder mere information om dit sofabord med opbevaring.

Alisma sofabord med opbevaring i form af en hylde

Alisma sofabord med hyldeDer findes mange smarte marmorborde, men dette Alisma sofabord med opbevaring skiller sig ud med sit simple design af moderne print i hvidt marmor. Marmor er traditionelt set et naturmateriale, men her får bordet et harmonisk og moderne design.

Mønstret i den hvide plade er helt unikt og spiller levende sammen med de sorte metalben. Overfladen er ru og ikke blank, da der er tale om en glasplade lavet i tempereret frostet/matteret glas.

Du får et smukt sofabord med hylde, som matcher bordoverfladens runde form fuldstændigt. Her kan du placere aviser, fjernbetjening, drinksglas eller hvad du nu synes.

Materialerne er i høj kvalitet, så du kan have glæde af bordet i mange år. Den hvide farve kan spille sammen med både rød, grøn, sort, blå, lilla og mere i stuen, så du kan lege med et utal af kombinationer. Har du brug for et rundt sofabord med hylde, så får du her et tidløst design til få penge.

Til Butik

 

Goldington Sofabord Ø80 med sortmalet hylde

Goldington sofabord med opbevaringEr du mere til brune overflader i rund form, så tjek Goldington sofabordet ud! Bordpladen er designet med et look af eg, mens hylden underneden er malet sort for kontrast. Benene i sort matcher, og de har en let bøjning foroven. Det giver sofabordet en stilmæssig kant og skaber subtilt blikfang.

Det lille nette sofabord med opbevaring kan både placeres ved din sofa-ø eller alene nær væggen i sin stue. Ved hjælp af blot et par farvede stearinlys og en udvalgt plante kan du give det liv.

Hylden er oplagt at ligge bøger på, men fordi det er sortmalet, kan fjernbetjeningen også sagtens kamufleres der. Bordet måler 80 centimeter i diameter og 45 centimeter i højden. Maksbelastningen lyder på 15 kilo, så du kan bare stable løs!

Overvej at farvematche de ting du opbevarer på hylden med de pyntegenstande, du stiller på bordfladen.

Til Butik

 

Genova Sofabord med udtræksskuffe

kakkel sofabord med udtræksskuffeEt andet eksempel på en virkelig smart integration af opbevaringsplads er Genova sofabordet med skuffe i den ene side og udtræksplade i den anden. Man tror næsten ikke på det, fordi bordoverfladen ser så slank ud.

Der er dømt hygge med et design i ubehandlet lys bøg med mørke kakler foroven, som virker både uprætentiøst og stilrent på én og samme tid. Det er perfekt til den afslappede familie, og her behøver du ikke bekymre dig om varme drikke og spildt mælk på overfladen. Kaklerne skal nok klare mosten!

Udtrækningspladen kan bruges til at placere snacks på, når der er filmaften. På den måde kan I altid skabe lidt ekstra råderum ved bordet.

Skuffen trækker du ud og ind, som det passer. Her kan ligge alt fra papir og farveblyanter over regninger til tændstikker og andet småt. Forelsker du dig i bordet, så kan du også få det i blandt andet mahogni og eg i en kombination med stel.

 • Måler 130 x 52 x 80 cm

Til Butik

 

Bloomingville Ronda Sofabord med skjult opbevaring

Bloomingville Ronda Sofabord med skjult opbevaringTør du tage modige indretningsvalg, og elsker du træ, så vil du elske dette sofabord med skjult opbevaring!

Formen ligner lidt en rund udendørsgrill, materialet er af eg, og designet skaber en følelse af naturlig balance og harmoni. Bloomingville Ronda sofabordet er i en klasse for sig.

Den runde bordplade kan fjernes, og nedenunder finder du godt med opbevaringsplads. Her kan du gemme alskens ting af vejen, som du gerne vil have i stuen, men som helst ikke skal ligge og flyde.

Opbevaringspladsen er smart, fordi den er usynlig med det blotte øje. Man vil ikke tænke over, at bordpladen kan flyttes, hvis ikke man ved det. Du får et både praktisk og visuelt særegent møbel.

De lange egetræsben gør selve den runde flade let at se på. Træfarven kan gå godt med mere vovede farver som både gul og grøn, og bordets form skaber spændende kontrast til en firkantet sofa.

Til Butik

 

Brunt Malaga sofabord med opbevaring

Brunt Malaga sofabord med skuffeDet spanske navn afslører en del: Designet er sydlandsk og lidt eksperimenterende, mens der også er noget rustikt over det.

Sofabordet er lavet i flot massivt akacietræ, som har en fin brun farve brudt af naturlige mønstre i træet. Under kanterne finder du rigeligt med skuffeplads, som er omsluttet af en sølvfarvet overflade. Den giver et råt og uforfalsket look.

Opbevaringsmæssigt er bordet perfekt, fordi det kombinerer skuffe og åbent rum. Du kan altså både gemme ting væk i bordet og også have for eksempel tablet, dekorative små kaktusser eller film liggende på den åbne flade.

Naturmaterialer er in, og dette cool bord vil friske stuen op. Det er firmaet FurnHouse, der står bag modellen. Perfekt til dig der ønsker et bord med skjult opbevaring OG åbent plads i én. Med sine 45 centimeter i højden virker bordet lille og kompakt.

Til Butik

 

Brentwood bord i røget ege med skuffe

Brentwood sofabord i røget ege med skuffeEt helt anderledes rektangulært og lidt legende udseende får du med det kompakte Brentwood bord med skuffe. Det er lavet i smuk finer røget ege, som giver både charme og tyngde til stuen.

Farven spiller sammen med sofamøbler i blå, grøn, rød, sort og meget mere, så du har fri mulighed for at eksperimentere.

Den lille udtræksskuffe med rund knap er elegant og fungerer både som pynteelement og opbevaringsplads til småting som papirer, blyanter med mere.

Målene lyder på 112 centimeter i bredden og 58 centimeter i dybden. Trods trælooket så er bordpladen nem at vedligeholde, hvilket er en fordel, hvis man spilder på det nye sofabord med opbevaring,

For få penge får du her et møbel, som spiller godt sammen med alskens sofaer, tæpper, dekorationer, lamper med mere. Du kan bruge det fleksibelt i din indretning, og samtidig kommer det med sin helt egen visuelle glød og pondus.

Til Butik

 

Massiv stavlimet olieret valnød sofabord med flethylde i reb

Et anderledes nordisk og naturligt snedkermøbel får du med Plank sofabordet. Designet oser af kvalitet, og selvom looket er simpelt, så er her kælet for samtlige detaljer. Overfladen dannes af to lange planker i olieret valnøddetræ. Mellem dem er der en lille stribe af luft, hvilket tilføjer en visuel lethed. Den går igen i de tynde fine ben af metal, som også skaber et udtryk af balance. Selve opbevaringspladsen i dette møbel er ret innovativt integreret.

Det består nemlig af en synlig (men samtidig let skjult) hylde i flettet reb under bordpladsen. Her kan du gemme lettere objekter af vejen, så de ikke ligger og fylder ovenpå. Denne lidt alternative udgave af et sofabord med hylde passer perfekt ind i det fremadskuende hjem, hvor man tør tage modige interiørvalg og skille sig ud fra mængden. Med sin mellemstørrelse passer arrangementet godt til både den lille og den store hyggekrog i stuen.

Torino glas sofabord med hylde

Er du mere til rene linjer og et gennemsigtigt look, så overvej dette stilfulde Torino glasbord. Både bordplade og den underliggende hylde er lavet i klar glas, som uundgåeligt vil blende i med stuens øvrige interiør og farver. Bordets stel er udført i sortlakeret metal, som underbygger det ukomplicerede udtryk. Benene er sat sammen på en måde, som leger med kubistiske former. Der er noget kunstnerisk og meget moderne over det.

Da begge plader er af glas, så vil man kunne se alt det, du opbevarer. Derfor er bordet ideelt, hvis du gerne vil fremhæve dine ting på en diskret måde. Det kunne være gamle avisudklip, spændende artefakter fra udlandet eller måske et par velvalgte antologier. Glas er genialt til borde, fordi det er super nemt at gøre rent med en våd klud. Desuden kræver det et minimum af vedligeholdelse. Torino bordet måler 120 centimeter i diameter.

Alanya sofabord med lomme til opbevaring af blade

Et helt andet udtryk finder vi ved denne hvide Alanya marmor udgave. Det er nemlig ikke et traditionelt bord med opbevaring. Her er der integreret en lomme til opbevaring af særligt blade og papirer i selve designet af overfladen. Lommen er i sort stof, mens resten af bordet er lavet i unikt ægte marmor. Som tv-bord fungerer det genialt, fordi det både er rummeligt, mens der er en naturlig “holder” i siden. Den er tænkt kløgtigt ind i bordets konstruktion. Formen er rektangulær, og på trods af materiale og størrelse virker bordet ikke tungt.

Marmor er oprindeligt en bjergart, og derfor vil mønstret i overfladen altid være helt særegent. Det er en af grundene til, at marmor er utrolig in blandt modenørder, designere og kendte. Husk dog at stille drikkevarer på et underlag for at undgå skjolde i det fine materiale. Alanya-modellen er perfekt til dig, der har brug for begrænset plads til opbevaring.

Skal dit nye sofabord være med skjult opbevaring eller åben hylde?

Når du skal ud og investere i drømmesofabordet og gerne vil have plads til at opbevare et par genstande i det, så er der ét grundlæggende spørgsmål, du bør tage stilling til:

 • Vil jeg have et bord med synlig opbevaring, eller vil jeg have muligheden for at gemme ting helt væk?

Magasiner, blomster, bøger, CD’er, hjemmestrik eller noget helt sjette regner du måske for at være visuelt smukke og sigende for din personlighed. Nogle genstande reflekterer, hvem vi er, og hvad vores smag er. Dem vil vi gerne have stående fremme som mere eller mindre eksplicitte pyntegenstande. Men ting som elektronik, hjemmesko, regninger eller bonner er man måske mere tilbøjelig til at rydde af vejen, fordi det forstyrrer freden og ordentligheden i stuen.

Køber du et sofabord med hylde, så vil de opbevarede ting typisk være helt eller delvist synlige. Det gælder uanset, om du vælger en version i træ eller et marmor sofabord. Store kvadratiske borde kan dog have et såkaldt hylderum, som er indbygget mellem to overflader. Det lader de ting, der lægger der, ude af syne, men samtidig er de ikke længere end en håndsrækning væk.

Et sofabord med skuffe, der kan hives ind og ud efter behov, vil derimod ikke afsløre, hvad du opbevarer. Eneste undtagelse er selvfølgelig, hvis hele bordpladen er lavet af glas. Har du en skuffe løsning, så kan du smide alverdens ting og sager ned i bordet, uden at andre end de få fortrolige vil vide af det. Andre løsninger er:

 • Indbygget hulrum.
 • Sofabord med særskilt lomme.
 • Designet som en kube, der er tom indeni.

Gode råd når du vælger dit nye sofabord

Foruden opbevaringskapacitet er der et par andre tanker, du kan gøre dig inden køb. Det er vigtigt, så du får anskaffet et møbel, du kan integrere i din stueindretning på en naturlig, praktisk og moderigtig facon.

 • Mål godt efter inden du rammer “bestil “-knappen: Selvom sofaborde ofte er af beskeden størrelse sammenlignet med lænestole og sofaer, så duer det ikke, at du sløser med målene. Er der plads til en længde på 40 centimeter, så bliver det et hyr, hvis du køber et bord med en længde på 50. Mål efter et par gange og læg hellere et par centimeter til for en sikkerheds skyld.
 • Husk distancen: Et sofabord må ikke virke for tungt eller værre endnu: Blive en hindring for at bevæge sig ind og ud af sofa-området! Derfor bør du have godt 40 centimeter mellem sofabordet og sofaen.
 • Forskellige typer: Foruden veksling mellem materialer, så findes sofaborde også i et hav af designs. Nogle er lange og høje, hvilket går godt i spænd med den smalle stue. Andre er store og har en massiv bordoverflade, hvilket matcher den herskabelige stue med højt til loftet. Korte borde er meget moderne, og det samme er runde overflader. Nogle vælger at investere i to mindre identiske borde, da dobbelteffekten har noget cool over sig.
 • Praktiske egenskaber: Indtil nu har vi fokuseret på smarte produkter med opbevaringsmuligheder. Men du kan også gøre dig andre praktiske overvejelser. Skal dit bord nemt kunne foldes sammen? Skal overfladen være nem at gøre ren (i så fald er træ og ægte marmor det mest følsomme, hvorimod akryl og glas er nemmere). Skal der være et transporthjul, hvis nu bordet tit må rykkes?
 • Hvor højt skal bordet være: Det korte svar er – det kommer an på, hvad du regner med at bruge det mest til. Spiser du ved bordet, så skal det ikke være for lavt, så du skal sidde og bøje ryggen i en akavet stilling på jævnlig basis. Vil du gerne have vaser og blomster stående på bordet, kan du vælge en lavere udgave, så du ikke skal anstrenge dig for at “se henover dem”.

Vælg et sofabord med opbevaring der passer til sofaen

Dit nye sofabord med opbevaring skal selvfølgelig passe ind i stuens indretningstema, men først og fremmest skal det passe til din sofa! Du kan kombinere på mange måder, men der et par grundregler.

Glas giver en moderne twist og kan både stå flot sammen med antikke velour sofaer eller et blødt og sort lædermøblement. Kører du stærke farver som gule sofaer eller blå sofaer, så vil et rundt og rustikt træbord matche som en drøm.

Det hvide sofabord tilføjer rummet en lethed og kan derfor fungere godt i stuer på få kvadratmeter. Har du højt til loftet, så kan du sagtens gå amok med en hjørnesofa med chaiselong og et eller to træ- eller marmorborde i pæn størrelse, som har masser af overflade- og opbevaringsplads.

Generelt virker den runde form mindre tung end den firkantede, og høje borde virker lettere end små og kompakte borde. Vælg en farve, som spiller op imod den, din sofa har. Det kan være brun mod grøn, gul mod hvid eller rød mod blå, hvis du ikke er bange for kontrære farver.

Find dit sofabord med opbevaring online

Nu har du fået en grundig indføring i, hvordan du finder drømmesofabordet! Samtidig har vi præsenteret dig for nogle af markedets flotteste modeller til dags dato.

Nu skal du selv på udkig, og ikke overraskende kan du gå på jagt ved forskellige forhandlere. Ikke alle er lige pålidelige eller konkurrencedygtige, og derfor har vi samlet et par gode bud her:

 • ILVA: Danmarks elskede møbelhus har en imponerende online samling af sofaborde med opbevaring i både hylde- og skuffeform. Du kan gå på opdagelse i forskellige klassiske såvel som alternative modeller her.
 • Møbelkompagniet: Foruden fremragende service og kvalitetsmøbler til skarpe priser, så har Møbelkompagniet en masse smukke borde i træ, glas og marmor.
 • Unoliving: Du skal ikke bruge ret lang tid på denne hjemmeside for at værdsætte den stilfulde og moderne selektion af produkter. Unoliving fører et hipt sortiment.
Scroll til toppen