Hvorfor ikke gå efter et multifunktionelt sofabord med opbevaring? På den måde kan du slå to fluer med et smæk og få et smukt sofabord til din stue samtidig med, at du får mulighed for at gemme fjernbetjeninger, magasiner, ledninger med mere af vejen. Derudover får du en mere renlig stue, hvor tingene ikke ligger og flyder.

Er du æstetiker og går meget op i boligindretning, så tænker du måske: Jeg vil foretrække et smukt og stilfuldt sofabord frem for et møbel, hvor designet er kompromitteret af behovet for opbevaring.

Den gode nyhed er immervæk, at du slet ikke behøver at gå på kompromis med looket! Mange møbelhuse fører i dag modeller, hvor opbevaringskapaciteten er integreret på en yderst subtil og elegant måde. Det viser vi nogle fremragende eksempler på i denne artikel. Og i sidste ende så vil vi jo alle gerne indrette vores hjem, så det roder mindre…

Goldington Sofabord Ø80 med sortmalet hylde

Goldington sofabord med opbevaring

Til Butik

Er du mere til brune overflader i rund form, så tjek Goldington sofabordet ud! Bordpladen er designet med et look af eg, mens hylden underneden er malet sort for kontrast.

Benene i sort matcher, og de har en let bøjning foroven. Det giver sofabordet en stilmæssig kant og skaber subtilt blikfang.

Det lille nette sofabord med opbevaring kan både placeres ved din sofa-ø eller alene nær væggen i sin stue. Ved hjælp af blot et par farvede stearinlys og en udvalgt plante kan du give det liv.

Hylden er oplagt at ligge bøger på, men fordi det er sortmalet, kan fjernbetjeningen også sagtens kamufleres der.

Bordet måler 80 centimeter i diameter og 45 centimeter i højden. Maksbelastningen lyder på 15 kilo, så du kan bare stable løs!

Overvej at farvematche de ting du opbevarer på hylden med de pyntegenstande, du stiller på bordfladen.

Specifikationer:

 • Opbevaringsmuligheder: Hylde
 • Størrelse: 80 x 80 x 45 cm
 • Materialer: Metal stel og bordplade i MDF med ege-look

Læs mere om dette flotte Goldington sofabord her.


Turning sofabord med opbevaring i lys eg

Turning sofabord med opbevaring i lys eg

Til Butik

Menu står bag dette runde Turning Table, der emmer af elegance. Materialet er lyst eg, som har et mildt udtryk. Benene er høje og samlede.

Designeren bag modellen hedder Theresa Arns, og hendes bord kan bruges både som stuebord eller ”pyntebord”.

Men ikke nok med, at bordet er smukt. Det er også praktisk! Du får nemlig et sofabord med opbevaring under bordfladen, som nemt kan tages af. Det gør du ved at dreje rundt på et af benene.

I det ”hemmelige” rum kan du opbevare småsager, som du ikke vil have til at flyde i stuen.

Multifunktionelle opbevaringsmøbler som dette bord hjælper med at holde orden i hjemmet. Det er godt til nips ting.

Særligt nyttigt hvis du bor i et lille hjem eller en lejlighed. Det smagfulde bord vil også gå godt i sommerhuset med sine lyse nuancer.

Specifikationer

 • Opbevaringsmuligheder: under bordfladen
 • Størrelse: Ø 65 x H 36 cm
 • Materialer: Lys eg

Læs mere om det flotte Turning Table her hos forhandleren.


HayFay sofabord med opbevaring 120cm i massivt rosentræ

HayFay sofabord i massivt eg

Til Butik

Du får et unikt sofabord med hylde i massivt rosentræ og et stel i jern. Det er en perfekt blanding af råt og varmt.

Træplankerne er fem centimeter tykke og meget robuste. Bordet er godt håndværk, og hvis du er til det naturlige look, vil du elske det.

Længden er på 1,2 meter, så der er god bordplads. De to plader giver rig mulighed for opbevaring.

Underneden kan du gemme ting, som du kun bruger en gang imellem. Ved stellet finder du ekstra skruer, så du kan justere bordet og få det til at stå helt stabilt.

Hvis du vil have et særegent bord, der skiller sig ud, så er HayFay et godt bud. Det har en moderat pris og vil holde sig flot i mange år.

Specifikationer

 • Opbevaringshylde
 • Størrelse: 120 x 70 x 45 cm
 • Materialer: Massiv Rosentræ og jern ben

Læs mere om dette HayFay bord her.

 


Bloomingville Ronda Sofabord med skjult opbevaring

Bloomingville Ronda Sofabord med skjult opbevaring

Til Butik

Tør du tage modige indretningsvalg, og elsker du træ, så vil du elske dette sofabord med skjult opbevaring!

Formen ligner lidt en rund udendørsgrill, materialet er af eg, og designet skaber en følelse af naturlig balance og harmoni. Bloomingville Ronda sofabordet er i en klasse for sig.

Den runde bordplade kan fjernes, og nedenunder finder du godt med opbevaringsplads. Her kan du gemme alskens ting af vejen, som du gerne vil have i stuen, men som helst ikke skal ligge og flyde.

Opbevaringspladsen er smart, fordi den er usynlig med det blotte øje. Man vil ikke tænke over, at bordpladen kan flyttes, hvis ikke man ved det. Du får et både praktisk og visuelt særegent møbel.

De lange egetræsben gør selve den runde flade let at se på. Træfarven kan gå godt med mere vovede farver som både gul og grøn, og bordets form skaber spændende kontrast til en firkantet sofa.

Specifikationer

 • Opbevaringsmuligheder: Under bordpladen (God plads)
 • Størrelse: 60 x 60 x 40 cm
 • Materialer: Egetræ

Læs mere om dette Bloomingville Ronda sofabord her.


Brunt sofabord med opbevaring

Brunt Malaga sofabord med skuffe

Til Butik

Det spanske navn afslører en del: Designet er sydlandsk og lidt eksperimenterende, mens der også er noget rustikt over det.

Sofabordet er lavet i flot massivt akacietræ, som har en fin brun farve brudt af naturlige mønstre i træet.

Under kanterne finder du rigeligt med skuffeplads, som er omsluttet af en sølvfarvet overflade. Den giver et råt og uforfalsket look.

Opbevaringsmæssigt er bordet perfekt, fordi det kombinerer skuffe og åbent rum. Du kan altså både gemme ting væk i bordet og også have for eksempel tablet, dekorative små kaktusser eller film liggende på den åbne flade.

Naturmaterialer er in, og dette cool bord vil friske stuen op. Det er firmaet FurnHouse, der står bag modellen. Perfekt til dig der ønsker et sofabord med skjult opbevaring OG åbent plads i én.

Med sine 45 centimeter i højden virker bordet lille og kompakt.

Specifikationer

 • Opbevaringsmuligheder: Skuffe samt åbent rum
 • Størrelse: 120 x 75 x 45 cm
 • Materialer: Akacie træ (Rustik planketræs look)

Få mere information om det smarte brune sofabord her.


Smarte sofaborde med opbevaringsmuligheder

Først og fremmest så er der flere udgaver af et sofabord med opbevaring. Overordnet set vil du støde på tre:

 • Sofabord med skuffe
 • Sofabord med hylde
 • Sofabord med skjult opbevaringsrum (rum underneden)

Ved nummer to vil dine gemte ting typisk være synlige, og derfor er mange glade for at opbevare charmerende og personlige objekter – som magasiner – på hylden.

Vi har screenet det danske marked for de bedste sofaborde med opbevaring og fundet frem til 10, som scorer højt på stil, funktion, pris og kvalitet i materiale. Du kan få runde, kvadratiske og rektangulære sofaborde med opbevaringsplads, og du kan få dem i træ, marmor, glas og akryl.

Uanset hvordan du vil have et sofabord med opbevaring, så er det helt sikkert et, der passer til dit hjem.

Vi har valgt et bredt sortiment, så der er noget for enhver smag. Du kan få et smart sofabord med opbevaring i en meget beskeden størrelse eller et stort et, der nærmest matcher sofaen i centimetermål.

Vores udvalgte favoritter kan med garanti inspirere dig! Vi linker direkte videre til forhandleren, hvor du finder mere information om dit sofabord med opbevaring.

Skal dit nye sofabord være med skjult opbevaring eller åben hylde?

Når du skal ud og investere i drømmesofabordet og gerne vil have plads til at opbevare et par genstande i det, så er der ét grundlæggende spørgsmål, du bør tage stilling til:

 • Vil jeg have et bord med synlig opbevaring, eller vil jeg have muligheden for at gemme ting helt væk?

Magasiner, blomster, bøger, CD’er, hjemmestrik eller noget helt sjette regner du måske for at være visuelt smukke og sigende for din personlighed.

Nogle genstande reflekterer, hvem vi er, og hvad vores smag er. Dem vil vi gerne have stående fremme som mere eller mindre eksplicitte pyntegenstande.

Men ting som elektronik, hjemmesko, regninger eller bonner er man måske mere tilbøjelig til at rydde af vejen, fordi det forstyrrer freden og ordentligheden i stuen.

Køber du et sofabord med hylde, så vil de opbevarede ting typisk være helt eller delvist synlige. Det gælder uanset, om du vælger en version i træ eller et marmor sofabord.

Store kvadratiske borde kan dog have et såkaldt hylderum, som er indbygget mellem to overflader. Det lader de ting, der lægger der, ude af syne, men samtidig er de ikke længere end en håndsrækning væk.

Et sofabord med skuffe, der kan hives ind og ud efter behov, vil derimod ikke afsløre, hvad du opbevarer. Eneste undtagelse er selvfølgelig, hvis hele bordpladen er lavet af glas.

Har du en skuffe løsning, så kan du smide alverdens ting og sager ned i bordet, uden at andre end de få fortrolige vil vide af det. Andre løsninger er:

 • Indbygget hulrum.
 • Sofabord med særskilt lomme.
 • Designet som en kube, der er tom indeni.

Gode råd når du vælger dit nye sofabord

Foruden opbevaringskapacitet er der et par andre tanker, du kan gøre dig inden køb. Det er vigtigt, så du får anskaffet et møbel, du kan integrere i din stueindretning på en naturlig, praktisk og moderigtig facon.

 • Mål godt efter inden du rammer “bestil “-knappen: Selvom sofaborde ofte er af beskeden størrelse sammenlignet med lænestole og sofaer, så duer det ikke, at du sløser med målene. Er der plads til en længde på 40 centimeter, så bliver det et hyr, hvis du køber et bord med en længde på 50. Mål efter et par gange og læg hellere et par centimeter til for en sikkerheds skyld.
 • Husk distancen: Et sofabord må ikke virke for tungt eller værre endnu: Blive en hindring for at bevæge sig ind og ud af sofa-området! Derfor bør du have godt 40 centimeter mellem sofabordet og sofaen.
 • Forskellige typer: Foruden veksling mellem materialer, så findes sofaborde også i et hav af designs. Nogle er lange og høje, hvilket går godt i spænd med den smalle stue. Andre er store og har en massiv bordoverflade, hvilket matcher den herskabelige stue med højt til loftet. Korte borde er meget moderne, og det samme er runde overflader. Nogle vælger at investere i to mindre identiske borde, da dobbelteffekten har noget cool over sig.
 • Praktiske egenskaber: Indtil nu har vi fokuseret på smarte produkter med opbevaringsmuligheder. Men du kan også gøre dig andre praktiske overvejelser. Skal dit bord nemt kunne foldes sammen? Skal overfladen være nem at gøre ren (i så fald er træ og ægte marmor det mest følsomme, hvorimod akryl og glas er nemmere). Skal der være et transporthjul, hvis nu bordet tit må rykkes?
 • Hvor højt skal bordet være: Det korte svar er – det kommer an på, hvad du regner med at bruge det mest til. Spiser du ved bordet, så skal det ikke være for lavt, så du skal sidde og bøje ryggen i en akavet stilling på jævnlig basis. Vil du gerne have vaser og blomster stående på bordet, kan du vælge en lavere udgave, så du ikke skal anstrenge dig for at “se henover dem”.

Vælg et sofabord med opbevaring der passer til sofaen

Dit nye sofabord med opbevaring skal selvfølgelig passe ind i stuens indretningstema, men først og fremmest skal det passe til din sofa! Du kan kombinere på mange måder, men der et par grundregler.

Glas giver en moderne twist og kan både stå flot sammen med antikke velour sofaer eller et blødt og sort lædermøblement. Kører du stærke farver som gule sofaer eller blå sofaer, så vil et rundt og rustikt træbord matche som en drøm.

Det hvide sofabord tilføjer rummet en lethed og kan derfor fungere godt i stuer på få kvadratmeter. Har du højt til loftet, så kan du sagtens gå amok med en hjørnesofa med chaiselong og et eller to træ- eller marmorborde i pæn størrelse, som har masser af overflade- og opbevaringsplads.

Generelt virker den runde form mindre tung end den firkantede, og høje borde virker lettere end små og kompakte borde. Vælg en farve, som spiller op imod den, din sofa har. Det kan være brun mod grøn, gul mod hvid eller rød mod blå, hvis du ikke er bange for kontrære farver.

Find dit sofabord med opbevaring online

Nu har du fået en grundig indføring i, hvordan du finder drømmesofabordet! Samtidig har vi præsenteret dig for nogle af markedets flotteste modeller til dags dato.

Nu skal du selv på udkig, og ikke overraskende kan du gå på jagt ved forskellige forhandlere. Ikke alle er lige pålidelige eller konkurrencedygtige, og derfor har vi samlet et par gode bud her:

 • ILVA: Danmarks elskede møbelhus har en imponerende online samling af sofaborde med opbevaring i både hylde- og skuffeform. Du kan gå på opdagelse i forskellige klassiske såvel som alternative modeller her.
 • Hoejgaardbrugskunst.dk: Hos denne forhandler finder du et stort udvalg af sofaborde med opbevaring, samt mange andre møbler. Du får altid prismatch hos Hoejgaardbrugskunst.dk
 • Erling Christensen Møbler: Her finder du sofaborde i lækkert design og høj kvalitet. Du kan finde alle typer af sofaborde, bakkeborde og hjørneborde. En virkelig god forhandler, hvor du finder luksus møbler.

Comments are closed.