En gul sofa til stuen virker måske som et kontroversielt og vovet valg. Men faktum er, at en karry gul sofa kan give den perfekte finish i din indretning og fuldende rummet med glans.

Den gule farve skiller sig ud og giver modspil til de øvrige materialer, farver og pyntegenstande. Sofaen er så central et møbel, at det er et oplagt valg til en mere dominerende og modig farve som gul. Og glem ikke, at gul kommer i mange nuancer.

Som vi vil vise her, så kan du få sofaer i varme og kolde gule farver, ligesom de fås i henholdsvis den mere orange og mere lysegullige ende af farvespektret. Uanset hvad vil du bringe varme og munter stemning ind i rummet ved at investere i en gul sofa.

Du kan enten placere dit nye smukke møbel midt i rummet og skabe luft omkring eller eventuelt designe en hyggekrog med en gul sofa med chaiselong, som du kan slænge benene på.

Se alle gule sofaer


Karrygul Ofelia velour sofa til hele familien

Karrygul Ofelia velour sofa til hele familien

Til Butik

Det kan godt betale sig at investere lidt ekstra for en luksus sofa. Det får du med Ofelia sofaen i ekstra god og slidstærk Riviera velour.

Få den i karrygul som både udstråler elegance og overskud i hjemmet. Sofaen hviler på små sirlige ben i metal. Selvom den er ekstremt rummelig, har den et meget ”let” udtryk.

Og så er chaiselongen ekstra bred, så du både kan hvile dig og have bøger med mere liggende ved siden af. Ofelia er den perfekte sofa, hvis du bruger meget tid i stuen og går op i boligindretning.

Den kombinerer komfort og god smag. Pyntepuderne medfølger.

Specifikationer:

 • Materiale: Velour
 • Antal personer: 4 – 5
 • Størrelse: L: 300 x B: 85 x H: 85 cm.
 • Ben: Metal (pulverlakeret)
 • Fås i flere farver

Kragelund Husum K 374 3 pers. sofa i gul

Kragelund Husum K 374 3 pers. sofa i gul

Til Butik

Den perfekte samtalesofa! Kragelund Husum sælger rigtig godt. Der er både rigtig god polstring og stil for alle pengene.

Sofaen rummer Bonel fjedre, som er kendt for deres ekstreme blødhed. Hynderne er fyldt ud med polyether/HR skum. Du får fleksible og vendbare puder, der giver god rygstøtte.

Med både et højt Martindale indeks og en høj lysægthed er sofaens smukke farvebetræk beskyttet optimalt mod både sollys og slid over tid.

Du kan få sofaen som en topersoners udgave, og den findes også i forskellige farver.

Sofaen er Oeko-Tex certificeret, hvilket betyder, at stofferne ikke er sundhedsskadelige.

Du får meget luksus for få penge her. Benene høje og i valnød bejdset egetræ. Kragelund Furniture er et lokalt dansk design.

Specifikationer:

 • Materiale: Velour
 • Antal personer: 3 pers.
 • Størrelse: L: 200 x B: 87 x H: 83 cm
 • Fås i flere størrelser og farver
 • Ben: Valnød bejdset eg

Læs mere om produktet her

 


Rodeo 3 pers. Sofa

Rodeo 3 pers. Sofa

Til Butik

Denne okkerfarvede sofa oser af dekadence. Den er lavet med snorlige metalben og har noget modernistisk over sig.

Velourfarven her er meget klar og lækker at se på. Visuelt får du et møbel, der virkelig skiller sig ud.

Der er skum i sæderne, og ryggen er en blanding af skum og silikone. Det er BePureHome, der står bag Rodeo sofaen, som du i øvrigt kan få i mange flotte farver.

Sofaen er til tre personer, men der er rigtig god plads. Også til at du ene mand kan tage dig en lur, når det passer.

Har du et meget minimalistisk hjem, så vil sofaen her sætte prikken over i’et.

Gul er en farve, der udstråler mod. Den okkergule farve står godt til grå puder.

Specifikationer:

 • Materiale: Velour
 • Antal personer: 3 pers.
 • Størrelse: L: 277 x B: 86 x H: 85 cm
 • Ben: Sort metal
 • Fås i flere farver

Læs mere om produktet her


Statement Sofa 4-pers. i honninggul velour

Statement Sofa 4-pers. i honninggul velour

Til Butik

Statement sofaen er designet af designerfirmaet BePureHome.

Det er en yderst smagfuld og anderledes sofa med god plads. Sofaen er lige så blød, som den giver sig ud for visuelt.

Under det smukke honninggule velour gemmer sig et underlag, der giver støtte og fasthed. De små sorte ben tilføjer en dejlig lethed til arrangementet.

Sofaen kan også fås i flere – mere afdæmpede – farver.

De høje armlæn gør det behageligt at læne sig op af sofaens sider.

Den kan placeres både midt i rummet eller langs en væg – uanset vil den tage sig flot ud.

Statement sofaen vil passe godt ind i både det urbane og det retro-glade hjem.

Specifikationer:

 • Materiale: Velour
 • Antal personer: 4 pers.
 • Størrelse: L: 280 x B: 93 x H: 77 cm
 • Ben: Sorte

Læs mere om produktet her


Statement Sofa m/venstrevendt chaise – Honninggul velour

Statement Sofa mvenstrevendt chaise - Honninggul velour

Til Butik

Statement sofaen her har en venstrevendt bred chaiselong, så der er god plads til at slænge sig med benene oppe.

Den er polstret med velour i en smuk honninggul farve. De sorte ben skaber kontrast. Sofaen har kompakte sæder og høje armlæn.

Den er perfekt at sidde ret op i og se TV eksempelvis. Samtidig kan du hvile armen, hvis du læser eller bruger din tablet. Det er BePureHome, der står bag designet.

Statement sofaen er populær, og derfor kan du få den i forskellige udgaver. Du kan placere den både langs en væg og midt i rummet.

De tætte syninger giver en smuk glans, og du får en rigtig solid sofa, der holder i mange år.

Rent æstetisk kan du lade den stå for sig selv eller omgive den med andre farver, der giver modspil.

Specifikationer:

 • Materiale: Velour
 • Antal personer: 3 pers.
 • Størrelse: L: 274 x B: 210 x H: 77 cm
 • Ben: Sorte
 • Venstrevendt chaiselong

Læs mere om produktet her


Vores favoritter

Du kan få en billig gul sofa i et væld af designs lige fra det mere moderne til det mere gammeldags. Når du skal vælge materiale, kan du tænke i forskellige typer af betræk som almindeligt stof og velour.

Ovenfor har vi gjort det let ved at samle nogle af nettets bedste bud lige nu, når det kommer til gule sofaer i høj kvalitet. Nogle passer perfekt til svensk landidyl, mens andre går bedre til den pompøse stue med højt til loftet. En helt tredje gruppe vil skille sig smukt ud i et ellers minimalistisk og stringent hjem.

 1. Skal min gule sofa stå i kontrast til resten min stueindretning?
 2. Hvordan vil den spille sammen med de farver og teksturer, der allerede er i rummet.

Køber du en sofa i en klar gul farve kan det give taktisk modspil til dine øvrige møbler. Men finder du en mere afdæmpet og mat naturgul, kan den også sagtens blende ind med omgivelserne.

Læs også: hjørnesofa med chaiselong

Udstrål kant og karakter med en gul sofa

Mange er måske lidt skeptiske over for den gulve farve til et så vigtigt møbel som sofaen. Bliver det for dominerende? Kan det matche med andre elementer farve- og stilmæssigt? Men sandheden er, at gul er en utrolig varm farve, der udvider rummet og skaber plads til udfoldelse.

Gul kan – med sin lyse og energiske kvalitet – bruges utrolig kløgtigt i stueindretningen, hvis man tænker sig om. Du kan for eksempel bruge en gul sofa til at:

 1. Skille sig fuldstændigt ud fra en ellers afdæmpet minimalistisk indretning.
 2. Give kontrast og fremhæve andre farver og former.
 3. Køre gult tema med farvekoordinerede tæpper, vægge og lamper.

Særligt punkt nummer to er interessant. Den gule farve er nemlig ikke en stilmæssig enspænder. Den kan faktisk bruges aktivt til at fremhæve andre farver.

Blå er normalt den mest populære farve til valg af en farverig sofa, hvoraf mange køber for eksempel blå velour sofaer, når de skal være vovede.

Gul kan dog sætte både hvid, sort, grå, lilla og blå i scene og binde rummet sammen. Tit er ét gult møbel nok til at få de andre farver til at skinne mere.

Det farverige hjem er meget moderne anno 2020, og du kan i dag få den gule farve i alt fra pastelnuancer over nærmest orange til baby lysegul. Så der er ingen undskyldning for ikke at tænke kreativt!

Kombinér sofaen med helt unikke møbler

Du skal ikke være bange for at kombinere din nye gule sofa med interiør, der skiller sig ud. Husk at kontraster sagtens kan være harmoniske, så længe du viser omtanke.

I det farvestrålende hjem, skal du derfor ikke være bange for at have et stort farvet tæppe i for eksempel blå eller lilla nuancer under din nye gule sofa. Det kan se utrolig stilet ud!

Generelt giver det god mening at kombinere gul med noget neutralt som hvidt eller jordfarvet og så én anden markant farve. Et klassisk eksempel er en gul sofa med et hvidt gulvtæppe, lilla pyntepuder og en stor flot grøn plante ved siden af.

Foruden tæpper, puder og plaider så er både sofabord og lamper gode at tænke ind i helheden. Et råt og særpræget marmor sofabord i lyse toner vil stå utrolig skarpt til det gule stof, og det samme vil træoverflader.

Et andet oplagt visuelt fokus kan være stuelamper, der enten står frit på gulvet eller hænger på væggen bag sofaen. Forestil dig, hvad en lilla væglampe kan gøre for det gule stof. Eller hvor meget progressivitet og liv samspillet med en stor rød gulvlampe kan give.

Dine valg af unikke møbler rundt om den gule sofa skal selvfølgelig passe ind i dit overordnede indretningstema. Det kan være herskabsvilla, retrohjem, svensk ødegård, nordisk minimalisme, boheme, sydlandsk eller en helt syvende ting.

Så længe du tænker dig om, går du sjældent galt i byen ved at investere i en gul sofa!

Se alle gule sofaer

Comments are closed.