Blå velour sofa – 7 flotte blå sofaer

Blå velour sofaHvad end du kører en nordisk indretningsstil med afdæmpede nuancer eller en 70’er trend med sprudlende og markante farver, så kan en blå velour sofa give det designmæssige finish i din stue.

Den blå farve udstråler både ro og overskud, mens velour er et utrolig populært stofmateriale af flere årsager. Det er nemt at vedligeholde og samtidig holder det den flotte farve over en lang årrække. Velour er slidstærkt og ikke sart over for pletter, så du behøver ikke bekymre dig om, at din smukke sofa kommer til at se slidt ud.

En blå sofa kan både være hyggelig og moderigtig, og så spiller den godt sammen med alt fra jordfarver over minimalisme til dekadence i den øvrige indretning. Skal det være lidt ekstra overdådigt kan du overveje en blå sofa med chaiselong, så du rigtig kan slænge dig med en bog, et magasin eller en god film. Du kan få blå velour sofaer med både træ- metal og plastikben, og du kan få dem til et varierende antal personer.

Vores favorit blå velour sofaer

Har du kastet din kærlighed på ideen om en blå velour sofa, så vil det glæde dig, at der er kvalitetsmodeller at finde online til billige penge. Hvis man da ved, hvor man skal lede! For at hjælpe dig i din søgning har vi researchet et bredt udvalg af smukke blå sofaer, som listes nedenfor. Her finder du både venstre- og højrevendte modeller, varierende nuancer af blå og designs i forskellige udtryk. Når du udvælger din drømmemodel, så overvej hvordan sofaen skal spille sammen med de øvrige indretningskomponenter i stuen. Det kunne være sofabord, store gulvtæpper, lamper, malerier eller andre sofamøbler.

Samtlige modeller er fra kvalitetsproducenter, og du går derfor ikke på kompromis med hverken udseende eller robusthed ved at spare penge på dit internetkøb. Det handler udelukkende om at slå til på det rigtige tidspunkt!

Navy blue Casperia sovesofa

Navy blue Casperia sovesofaMed sit lidt afdæmpede og afvaskede blå og brede udseende er Casperia sovesofaen en sand fryd for øjet. Den er perfekt, hvis du af og til har overnattende gæster, fordi den nemt kan slås ud til en behagelig seng. Samtidig optager den med sin mellemstore størrelse ikke unødvendigt meget plads i stuen. Denne blå sofa skiller sig ud fra mængden, fordi stoffet er i en særegen og meget naturlig nuance af blå. Udformningen er klassisk og har nogle loungekvaliteter, der gør den ekstra lækker at se på.

Slå-ud funktionen vil være en kærkommen praktisk funktion i mindre boliger eller lejligheder, hvor en ekstra seng vil fylde for meget. Her kan du få en chik og smuk sofa og en ekstra seng i én løsning. Navy blue Casperia modellen er polstret med PU skum og har en solid medium siddekomfort. Tager man prisen i betragtning, får du rigtig meget for pengene i form af både æstetik, funktion og støtte.

Billig blå Madrid 3 personers sofa

Billig blå Madrid 3 personers sofaDenne stilede model udstråler ren dekadence og giver en umildbar følelse af herskabshjem. Det meget høje ryglæn med de små pyntepuder inviterer til at læne sig tilbage og bare nyde livet. Der er plads til tre personer i sofaen, som kommer med to ekstra brede sædehynder. Designet på den blå sofa er ret markant, og derfor gør den sig godt flere steder i rummet. Det kan både være midt i stuen, i hjørnet eller i entréen, hvis du har god plads her.

Det blå velourstof spiller perfekt sammen med sofaens slanke og lyse ben i træ. På trods af at der er tale om en blød og dyb model, så ser den utrolig let ud. Med denne mørkeblå sofa kan du være både nytænkende og klassisk i din indretning på én og samme tid.

Mexico sofasæt med 2,5 og 3 pers. sofa i mørkeblåt velour

Mexico sofasæt med 2,5 og 3 pers. sofa i mørkeblåt velourLeder du efter en kompakt og elegant blå velour sofa, så er et Mexico sofasæt måske svaret. Med et blødt og behageligt udtryk og flotte små ben i sortlakeret gummitræ passer modellen ind i det moderne og afslappede hjem. Sofasættet består af to sofaer med plads til henholdsvis tre og to personer, så du kan få to smukke indretningselementer i ét køb, hvis du vil. Alternativt kan du vælge den af sofaerne, der passer bedst til målene i din stue.

De store komfortable puder er polstrede med polyetherskum, og det slidstærke betræk er i Vic Navy Blue stof, som giver kant til rummet. Den smukke blå farve vil gå godt til grønne planter i stuen og måske et rustikt gammelt sofabord i træ. Man sidder i meget oprejst positur i sofaerne, så de er utrolig gode at samtale og slappe af i.

Monte 3 personers sofa - mørkeblå velour

Monte 3 personers sofa - mørkeblå velourDenne visuelt stimulerende og fine trepersoners sofa vil være et hit i det smagfulde skandinaviske hjem. Det mørkeblå velour i kombination med en robust og samtidig enkel konstruktion på mørke gummitræsben er perfekt afmålt. Sofaen vil tage fokus i stuen men samtidig blender den godt ind med både naturfarver, nordisk minimalisme og en mere retro-agtig indretningsstil. Velouren er slidstærk, og sofaen er utrolig blød at sidde i grundet polstringen.

Monte modellen er både rummelig og net, og I vil kunne få mange afslappende timer til at gå i den. Er man blot én person, vil man ligge som en drøm, når man slænger sig på langs. Sofaen måler 76 centimeter i længden og 180 centimeter i bredden. Den vil gøre det utrolig godt ved siden af et par høje grønne planter eller måske et appelsintræ samt med en lille reol med plads til bøger og magasiner.

Living&more mørkeblå velour sofa - meget billig

Living&more mørkeblå velour sofaDenne frække blå sofa i et modigt og enkelt design vil helt sikkert pifte din stue op! Med plads til to personer, relativt høje armlæn og lange smalle ben har den et sirligt udtryk, som ikke desto mindre oser af eksklusivitet. Stoffet har en høj slidpåvirkning, så du skal ikke bekymre dig om, at den smukke blå farve forgår hurtigt. Betrækket er velour polyester, og de skarpe ben i metal krom look tilføjer super meget kant.

Sofaen er blød og behagelig at sidde på, og det høje ryglæn på 40 centimeter giver utrolig god støtte til den øverste del af kroppen. Det er et møbel, der inviterer til at sidde og konversere eller blot nyde en kold drink. De meget lange ben gør designet meget unikt og tilføjer en lethed til stuens indretning.

Relance Chaiselong sofa i blå velour

Relance Chaiselong sofa i blå velourEr du på udkig efter en petit blå hjørnesofa, så kan Relance Chaiselong sofaen i blå velour meget vel være din drømmemodel. Med sit afdæmpede retro-look udstråler den både coolness og hygge. Sofaen kan både fås med en højrevendt og en venstrevendt chaiselong alt efter, hvad der passer bedst ind i din stue. Alt er blødt på den – også kanterne – så du kan roligt slænge dig efter en lang dag på arbejde og restituere med en film eller en god bog.

Sofaen måler 221 centimeter i bredden og 86 centimeter i højden. Den er polstret med PU skum for ekstra komfort samt Nozag fjedre og polyester. Siddekomforten er i kategorien medium til fast, og derfor får din krop rigtig god ergonomisk støtte, hvad enten du sidder op eller ligger ned. Det blå velour betræk står godt til de skrå træben. Hvis du overvejer andre farver end blå, så fås denne model også i en grøn udgave.

Cali blå chaiselong

Cali blå chaiselongDenne smukke og brede mørkeblå sofa har et majestætisk udtryk, og det bløde velour føles dejligt at ligge på. Benene er i elegant egetræ i enten lysebrun eller sort. Sofaen er utrolig rumlig, og med sin størrelse og stilrene udtryk vil den kunne være et af de centrale og bærende elementer i din stueindretning. Cali-modellen kommer med chaiselong, og den fås både i venstre- og højrevendt udgave. Den er faktisk så bred, at der kan ligge to voksne ved siden af hinanden i udstrakt position!

For maksimal liggekomfort er modellen udstyret med koldskum, som giver både ergonomisk støtte til kroppen samt en længere levetid. Når du køber sofaen, følger der automatisk fire smukke pyntepuder med i handlen. Leder du efter en stor blå sofa med chaiselong, så er det her helt sikkert en af markedets bedste lige nu! Den passer perfekt ind i den stilede hyggekrog men kan også sagtens tage spotlightet midt i rummet.

Derfor skal du vælge en farverig sofa til stuen

farverig indretningBlå sofaer skiller sig ud og kan enten kontrastere eller komplimentere stuens øvrige farver. I de senere år har sort/hvide modeller måtte vigepladsen for mere skinnende sofaer, hvis man kigger på tendenser inden for indretningsmode. Volumen er blevet in, fordi det kan spille op mod både afdæmpede vægge, trægulve og en ellers nedtonet indretningsstil. Overordnet set er der to måder at gøre det på. Du kan enten lade sofaens farve stå fuldstændigt alene i form af for eksempel gule sofaer eller blå sofaer mod sorte, hvide og brune toner i rummet. Er sofaen det eneste farvefyldte element, så får du en dramatisk effekt og signalerer både mod og karakter i din smag. Med andre ord: Du viser, at du tør at tage vovede og anderledes valg!

Omvendt vælger mange indretningsnørder at integrere sofaens farve i en slags farvekoordineret tretrinsraket, hvor stuen domineres af tre grundfarver, der komplimentærer hinanden. Køber du en blå velour sofa, så kunne farvekombinationen for eksempel lyde: Blå, brun og hvid, eller blå, lilla og hvid. Som hovedregel vil én af farverne altid skille sig ud, mens én af farverne er meget neutral. Det bliver ofte sidstnævnte, der udgør basen – det vil sige cirka 60 procent - af indretningen. Omvendt udgør kontrastfarven kun en tiendedel. I praksis betyder det, at hvis du køber en mørkeblå sofa, så kan den udgøre kontrastfarven i en mere afdæmpet stue med meget træ eller hvide vægge. Køb gerne pyntepuder eller tæpper, der matcher og integrerer din farve pallette. På den måde kommer din stueindretning til at virke mere gennemført.

Den blå farve vækker en følelse af ro

Fælles for samtlige af de blå velour sofaer, vi har vist ovenfor, er at de instinktivt vækker en følelse af ro og afslappethed. Og det er ikke helt tilfældigt! Blå er nemlig en farve, der virker psykisk og fysisk beroligende. Derfor er den netop populær til møbler som sofaer og senge og rum som stue og soveværelse, hvor vi skal ned i gear og slappe af. Har du mange vinduer i stuen, hvor der strømmer sollys ind af, så kan blå faktisk have en forestillet ”afkølende” effekt. Indret med blå sofa for at reducere følelsen af stress og jag, når du eller dine gæster træder ind i din stue.

Går vi tilbage til basics, så afspejler blå blandt andet himmel og hav i naturen. Begge steder med en slags uendelig horisont, som vi er vant til at kunne kigge på og reflektere over. På samme måde inviterer en blå sofa til fordybelse og nærvær, som for mange vil stå i positiv kontrast til den travle hverdag.

Find en blå sofa på tilbud online

Hvad enten du leder efter en ny hjørnesofa i blå, en blå hjørnesofa med chaiselong eller blot en enkel topersoners blå velour sofa til at stå midt i rummet, så er der heldigvis masser af gode tilbud online. Det handler blot om timing og kendskab til de rigtige forhandlere. Du behøver absolut ikke gå ned på kvalitet, fordi du køber en flot mørkeblå sofa til nedsat pris. Ofte vil førende bolighuse online have nogle af de populære mærker sat ned på bestemte tidspunkter af året.

Leder du efter en blå velour sofa, så er der her afslutningsvist en kort oversigt over nogle gode steder at kigge:

ILVA: Et af de helt klassiske store danske møbelhuse som har stærke tilbud på udvalgte kvalitetssofaer. På ILVA´s hjemmeside kan du få masser af inspiration til indretning af stuen.

Erling Christensen: Hos Erling Christensen finder du et bredt udbud af slidstærke smukke møbler, og de har blå sofaer til gode nedsatte priser.

XL Møbler: Du kan få både blå topersoners og trepersoners sofaer hos XL møbler, som også har velour-udgaver med chaiselong for ultimativ afslapning i stuen.