Et flot farverigt eller mønstret tæppe til stuen skaber ekstra hygge. Det er både lækkert med et blødt stof at hvile fødderne på og samtidig ser det godt ud.

Tæpper til stuen er både med til at absorbere lyd fra fodskridt, og samtidig får du et skridsikkert underlag. Vi har samlet et bredt udvalg af tæpper til stuen i mange farver, så du kan vælge dit drømmedesign.

Uanset om du har et gulv i mørkt eg eller lys sildebensparket, vil du kunne finde et flot gulvtæppe til din stue. Du vælger selv, om du vil have et ensfarvet tæppe eller et med lidt mønster.

Vi har fundet tæpper fra forskellige forhandlere, så der er nok at vælge imellem!


Dena Tuftet tæppe til stuen (190 x 290 cm)

Dena Tuftet tæppe 190 x 290 cm

Til Butik

Dette godt tre meter lange tæppe er lavet i lækkert bomuld. Det har et simpelt grafisk sort rudemønster, som giver mange muligheder.

Placér tæppet under sofabordet eller måske midt i rummet, så det bliver set mere. Dena tæppet kombinerer to populære trends: Tuftet ryatæppe og marrokanske mønstre (Berber stil).

Du kan vælge mellem fire forskellige størrelser. Der er altså både noget til dig, der har en lille stue, og dig der har en mindre balsal.

Glæd dig til at tilføre indretningen noget mere hygge!

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Larren Natur tæppe 200 x 300 cm

Larren Natur tæppe 200 x 300 cm

Til Butik

Larren tæppet er vævet af blade fra jute-planten. Det har et harmonisk og naturligt udtryk. Og så er det ekstra blødt at hvile fødderne på! Fibrene er nemlig lagt i vand, så de er ekstra medgørlige og komfortable.

Du skal ikke tænke på at slide stoffet. Støvsug det så ofte du vil, uden at det tager skade.

Hvis bæredygtighed er på din dagsorden, er det godt at vælge dette naturtæppe. Det kommer nemlig fra en hurtigtvoksende plante, så høstningen skader ikke det lokale økosystem.

Materialet egner sig rigtig godt til stuen. Det har en struktureret overflade, som nemt skjuler pletter. Desuden opsamler det ikke lugt fra for eksempel mad os.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Torne Uldtæppe 160 x 230 cm

Torne Uldtæppe 160 x 230 cm

Til Butik

Findes der noget hyggeligere end et rustikt uldtæppe til de kolde vinteraftener?

Torne er lavet i farverne grå og offwhite, mens materialet er en blanding af uld og polyester. Det gør stoffet rigtig slidstærkt, så du kan have tæppet i mange år.

Det flotte tæppe til stuen egner sig godt til afslapnings-øen, hvor du kan ligge det under sofabordet.

Tæppet er 230 centimeter langt og har en bredde på 160 centimeter. Det er bedst at tage det til professionel rens, når det trænger.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Tidana Jute tæppe 200 x 300 cm

Tidana Jute tæppe 200 x 300 cm

Til Butik

Vælg selv, om du vil købe dette smarte Tidana Jute tæppe i offwhite eller sort naturfarvet. Det måler tre meter i længden og er super velegnet til hyggekrogen.

Du kan ligge tæppet under dit spisebord, hvis du har det i stuen. Eller sofaerne og lænestolen. Tæppedesignet fås i både en lille, mellem og stor størrelse. Det virker meget let, så du vil ikke opleve, at det “fylder” i stuen.

Hvis du spilder krummer, så kan du blot ryste tæppet af og til. Ellers kan du pletrense efter behov.

Tidana Jute tæppet til stuen er godt, hvis du søger et roligt og elegant udtryk.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Rundt HOUSE NORDIC Bombay gulvtæppe – natur jute/bomuld (Ø180)

Rundt HOUSE NORDIC Bombay gulvtæppe

Til Butik

Har du overvejet at investere i et rundt tæppe til stuen? Formen indgyder en slags zen-agtig ro og passer selvsagt godt til et rundt sofabord. Eller et bord, hvor I kan sidde sammen og kigge hinanden i øjnene, mens I spiser.

Det er House Nordic, der har designet tæppet. De har flettet det i naturfarvet jute, som er en populær tekstilfiber. Uanset om du ligger tæppet til frit skue midt på stuegulvet eller gemmer det lidt væk under dine møbler, så vil det helt sikkert give et indretningspift.

Løse tæpper er populære, fordi du kan flytte dem rundt. Det giver stor fleksibilitet, og du kan kombinere frit med alle andre farver i rummet.

Tæppet her har en diameter på 180 centimeter.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Havana Tæppe, sort/hvid 160×230 cm

Havana Tæppe, sorthvid 160x230

Til Butik

Dette smukke Havana tæppe oser af diskret charme. Det fylder godt på gulvet – med en størrelse på 230 x 160 centimeter. Stoffet er polyester, som er ekstra modstandsdygtigt overfor slid fra både brug og solens stråler.

Tankerne ledes hen på eksotiske steder, når man betragter mønstret for de syntetiske fibre. Samtidig er det lavet i afdæmpede sorte og hvide farver. Tæppet er altså nemt at kombinere med dine stole, borde, vaser, skænke og så videre.

Store tæpper som dette giver en følelse af ro i stuen. Det er med til at skabe en afslappende stemning, hvor restitution er i fokus.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Linie Design tæppe

Linie Design tæppe

Til Butik

Der er dømt nordisk naturidyl med Metallum tæppet her. Producenten har håndvævet det i forskellige farver som lyserød, gul og grå. Alle sammen i et fint og enkelt stribet mønster med rene linjer.

Og så er materialet næsten udelukkende uld, som bare føles rart at hvile fødderne på. Uld er et ægte naturmateriale, og det har en lang holdbarhed.

Hvis du ønsker dig et nyt tæppe, så er Linie design et godt valg. Det har et smukt farvesammenspil og måler 300 x 200 centimeter.

Perfekt tæppe til stuen! Bemærk at du kan få Linie Design i flere udgaver.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Nordal AVA Tæppe Hamp Natur – 240 cm

Nordal AVA Tæppe Hamp Natur – 240

Til Butik

Det er Nordal, der har lavet det smukke naturfarvede stuetæppe. Det er fremstillet i hamp – et plantemateriale der er utrolig slidstærkt over tid.

Hvis du er til lyse og åbne tæpper, så vil du elske AVA tæppet. Det passer faktisk til alle rum og har gode standardmål på 240 x 160 centimeter.

I stuen kan du lægge tæppet midt på gulvet eller underneden, hvis du har stole stående overfor sofaen. Og så er det nemt at vedligeholde. Luft det udendørs en gang imellem, når vejret er godt.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Nordal VENUS Vævet Bomuldstæppe Grå – 290 cm

Nordal VENUS Vævet Bomuldstæppe Grå – 290

Til Butik

Du kan også få dette lækre orientalske tæppe i en stor størrelse. VENUS tæppet fra Nordal er lavet med douchede farver og vævet i jacquard. Det er en specialvævning, så du får virkelig kvalitet for pengene.

Tæppet findes i forskellige størrelser. Her har vi vist 200 x 290 centimeter.

Hvis du har et glat trægulv, vil tæppet give ekstra god støtte til fødderne. Det er nemlig ekstra tykt og stabilt at bevæge sig på. Du kan bruge tæppet både i hjørnet af stuen eller omkring spisebordet.

Mønstret findes også i både en sort udgave og med rund form.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Nordal NOBLE Tæppe m/ Frynser Grå – 290

Nordal NOBLE Tæppe m Frynser Grå – 290 cm

Til Butik

Noble tæppet skaber virkelig en retro-stemning. Det har frynser i begge ender og en varm grå farve. Viscose materialet emmer af hygge og føles lige så blødt, som det ser ud.

Du vil elske designet, hvis du er til tuftede tæpper. Det måler lige under tre meter i længden, og du kan frit eksperimentere med, hvor det skal ligge i stuen.

Har du for eksempel et cool bakkebord, kan du udsmykke med tæppet underneden. Desuden har det en isolerende effekt, da det skærmer naturligt mod gulvet.

Nordal er meget populært i de danske hjem, fordi de laver simpelt og stilfuldt nordisk interiør.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Ægte tæppe Reza Koliaie – 103×188 cm

Ægte tæppe Reza Koliaie - 103x188 cm.

Til Butik

Findes der noget smukkere end et stort rødt tæppe med orientalske mønstre? Det giver hjemmet et luksuriøst look og tilføjer charme til stuen.

Hvis du lægger tæppet midt på gulvet, inviterer det til hygge og afslapning. Reza Koliaie er vævet i flotte røde og blå farver. Tæppet er håndlavet, som man gjorde det i gamle dage. Det adskiller sig tydeligt fra de helt billige og syntetiske tæpper.

Målene lyder på 103 x 188 centimeter. Du kan glæde dig over, at dit tæppe er helt unikt kva de håndsyede sting.

Køb det til dig selv eller glæd et familiemedlem eller en ven.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Andorra luvtæppe til stuen

Andorra luvtæppe til stuen

Til Butik

Hvis du leder efter et lidt mere moderne grafisk mønster, så vil Andorra tæppet helt sikkert ramme plet! Du kan få det i fire forskellige størrelser. Den mindste er på 135 x 200 centimeter, mens den største er på 240 x 330 centimeter.

Polyester materialet er faktisk med til at forbedre stue akustikken i dit hus eller lejlighed. Det er ganske enkelt fordi, at det kan absorbere lyd. Derudover får du et LUV tæppe, som er ekstra blødt og lækkert for fødderne.

Farverne er i grå og brune nuancer, og det passer godt til den jordnære nordiske stil.

Læs mere om produktet hos denne forhandler


Sådan finder du det rette tæppe til stuen

Lækre tæpper kan bruges til mange ting. Du kan blandt andet:

  • Forbedre akustikken.
  • Opdele rummet mere naturligt.
  • Gøre stuen mere hyggelig og varm.
  • Tænke kreativt i samspillet med møbler, interiør og pynteobjekter.

Spørg dig selv, hvad der er vigtigst for dig. Derefter skal du vurdere, om du vil investere i et lille eller et stort tæppe. Og om det skal være rundt eller rektangulært – de to mest almindelige former.

Du kan sagtens skabe en fin kontrast med et firkantet tæppe under et rundt stuebord for eksempel. Eller omvendt – med et rundt tæppe under firkantede møbler.

Hvis din indretning er afdæmpet og stilren, kan du med fordel købe et stuetæppe med mørke eller hvide nuancer. Er du mere til vintage og orientalsk stemning, så gå efter designs med snoede og buede persiske eller iranske mønstre.

SE OGSÅ: 16 smarte væghylder til stuen

Nemt at gøre rent

Heldigvis er det nemt både at vedligeholde og rengøre dit tæppe til stuen. Du skal blot huske at lufte og støvsuge det en gang imellem. Det kan eksempelvis være en gang om ugen, hvor du alligevel tager weekendrengøringen.

Gulvtæpper har godt af at hænge i den friske luft om forår eller sommer. Hvis du har en altan, en tørresnor eller bare en svalegang, kan du snildt hænge det ud. På den måde frigives støvpartikler naturligt.

Skulle der kommer pletter fra mad eller drikke på tæppet, så frygt ej! Du kan få speciel pletfjerner til tæpper i diverse butikker – både fysisk og online. Hvis du vil, kan du også sende tæppet til professionel rens.

Har du selv mod på at rense dit tæppe for snavs og pletter, så får du her 6 tips til at rense tæppet.

Tæpper forbedrer akustikken i et rum

Det lyder måske utroligt, men det er rigtigt. Tæpper har den fordel, at de “opsuger” lyd, så den ikke bliver kastet rundt mellem vægge og gulv. Nogle tæpper til stuen er dog mere lydisolerende end andre.

Jo større og tykkere tæppet er, jo mere lyd vil det optage. Det samme vil tætte syninger og vævninger, som giver et mere kompakt materiale.

Er du meget lydfølsom eller bliver nemt distraheret, kan det virkelig godt gøre en forskel. Især hvis du har en stor stue, hvor ét familiemedlem måske vil høre podcast i den ene ende, mens du læser i den anden.

Bor du i lejlighed og har underboer, er der en til fordel. Dine fodskridt høres nemlig mindre tydeligt, hvilket mindsker eventuelle nabo-gener. Tæpper indgyder også til, at man går mere rundt i bare tæer.

Et bredt udvalg online

Som vi har vist ovenfor, kan du finde tæpper i alle afskygninger på nettet. Nogle tæpper koster 400 kroner og andre 4.000 kroner. Der er virkelig noget for enhver smag – både når det kommer til pris og udseende.

Du kan helt sikkert finde lige dét tæppe, der matcher din personlige stil.

Når du handler online, så husk altid at tjekke fragten. Leveringstiden svinger, og det samme gør eventuelle omkostninger. Nogle forhandlere har levering inkluderet i varens pris, mens andre opkræver den ved siden af.

Derudover er der altid en begrænset returret på dit nye gulvtæppe. Hvis du skulle være utilfreds med købet, har du mulighed for at fortryde i måske 14 dage eller en måned. Sidst men ikke mindst kan du overveje, om du vil købe flere forskellige tæpper på samme gang.

Nogle butikker kvitterer for mersalg ved mængderabat. Det vil sige, at prisen på det enkelte tæppe sænkes, såfremt du køber flere.

Comments are closed.