Det er blevet en trend at købe en bænk til spisebordet som erstatning for spisebordsstolene. En spisebordsbænk er praktisk og dekorativ, og så skaber den en anden form for socialt samvær under middagen.

Både børn og voksne kan sidde på spisebordsbænken, som giver optimal siddeplads. Hvor du før kun kunne have to stole, kan der nu sidde tre til fire mennesker sammen.

Bænken giver en følelse af noget uformelt. Og så ser den bare smuk ud! Forestil dig, hvad en bænk i massiv egetræ eller akacie kan gøre for spisestuen eller køkkenet.

Vi hjælper dig med at finde en ny flot bænk til spisebordet herunder. Du finder et bredt udvalg til konkurrencedygtige priser. Husk at du både kan bruge bænken indenfor og udenfor. Om sommeren kan du for eksempel stille den på terrassen eller i haven.


Flot House Nordic Toulon bænk til spisebordet

Flot House Nordic Toulon bænk til spisebordet

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du elsker det rustikke udtryk, så er Toulon bænken et godt bud på et alternativ til spisebordsstole. Den har nemlig en flot flade i naturligt egetræ med dybe åretegniner. Benene i sort metal krydser underneden.

Selvom bænken leder tankerne hen på det sydlandske, så har den også et nordisk islæt. Den er lavet af House Nordic. Vælg selv om du vil købe den i smoked olieret eg eller bare olieret eg.

Denne klassiske bænk er ikke kun en fryd for øjet. Den er også meget praktisk. Du får nemlig ekstra siddeplads, fordi der ikke skal være mellemrum mellem enkelte stole.

Toulon bænken kan selvfølgelig flyttes rundt og også bruges i for eksempel entré, arbejdsværelse eller udestue.


J171 Ulvedalene Lav sortlakeret bænk til spisebord

J171 Ulvedalene Lav sortlakeret bænk til spisebord

i samarbejde med PriceRunner

Denne lave og smarte bænk til spisebordet passer perfekt til det skandinaviske stilede hjem. Materialet er massivt egetræ, som er kendt for at holde sig smukt i mange år. Det er lakeret for at beskytte overfladen mod slid og spild.

Ulvedalene møbelserien er populær, fordi den er så nede på jorden. Den er designet af Monica Ritterband, og der findes også en høj bænk samt en skammel.

Den sorte farve passer godt ind, uanset hvilke farver dit spisebord, væggen og det øvrige interiør har. Og så er træet FSC-certificieret, hvilket betyder, at det er fældet i skoven med bæredygtighed for øje.

Bænken er 102 centimeter lang, 38 centimeter høj og 30 centimeter dyb.


Wood bænk – eg/smoked

Wood bænk – egsmoked

Til Butik

Udtrykket er råt ved denne elegante bænk i 40 mm egetræ. Den hviler på massive sortlakerede ben, som krydses i midten. De giver en god stabilitet og gør, at bænken står skridsikkert på underlaget.

Bænken passer perfekt til det progressive hjem. Den måler 180 x 34 x 46 centimeter. Foruden smoked eg kan du få den i lys eg. Du kan også tilkøbe et matchende spisebord, så du får et komplet sæt.

Kigger man på den høje kvalitet, så får du Wood bænken til en relativt lav pris. Husk at den vil holde i rigtig mange år og kræver meget lidt vedligeholdelse.

Din nye bænk er oplagt til spisebordet, fordi I kan sidde flere på de samme kvadratmeter. Du kan matche med traditionelle spisebordsstole i afdæmpede farver på den anden side af bordet.


True spisebordsbænk i massivt gråolieret egetræ

True spisebordsbænk i massivt gråolieret egetræ

Til Butik

True bænken er i moderne design, som emmer af nordisk charme!

Den er lavet i ægte egetræ, som er gråolieret på overfladen. Du kan se træets naturlige åretegninger og de forskellige farver, som er formet over mange år. Ingen bænk er ens, fordi hver model har sine helt egne markeringer og revner.

Familie og venner kan samles til et lækkert måltid mad på bænken omkring bordet. Eller måske et brætspil. Du kan bruge den fleksibelt i din dagligdag og skifte placeringen undervejs.

Benene er lavet i sort pulverlakeret metal, og de giver en lethed, fordi de er så høje. Du kan faktisk få et matchende spisebord fra True-serien. Det er den skandinaviske møbeldesigner Says Who, som står bag.


Læderbetrukket bænk i retro-look

Læderbetrukket bænk i retro-look

Til Butik

Denne model i ægte læder er ikonisk og peger tilbage i tid. Brunt naturlæder og træ spiller rigtig flot sammen, og det er næsten så retro, som det kan blive. Designeren har brugt synlige sømme, hvilket giver et flot finish.

Farverne er nemme at kombinere med for eksempel plaider, stole, planter og dekorationer – hvad du nu måtte have i dit spisehjørne. Mange mennesker er også glade for at have en bænk i deres gang, udenfor eller i arbejdsværelset.

Placeringen er i høj grad op til dig og din fantasi. Den gør sig immervæk perfekt som spisebordsbænk.

Når man sidder nær hinanden på bænken giver det en følelse af samhørighed. Den vil også skabe et mere hyggeligt udtryk omkring dit spisebord. Bænken er på 117 centimeter i længden og 51 centimeter i højden.


Heritage spisebordsbænk

Heritage Bænk

Til Butik

Få nye siddepladser omkring bordet med denne flotte indendørs bænk. Heritage designet er olieret eg og stærke ben i sort MDF træ. Selve overfladen er lavet et smukt sildebensmønster, der uden tvivl vil pynte i rummet.

Du får virkelig mulighed for at gøre din indretning mere moderne og tænke kreativt med denne flotte spisebordsbænk! Målene lyder på 170 x 45 x 38 centimeter. Den er nem og god at sidde på.

En af de helt store fordele ved en bænk til spisebordet er, at det skaber en mere hyggelig og afslappet stemning. Man sidder ligesom mere “sammen” og kan nyde hinandens selskab. Desuden kan også børnene sidde på flere måder.

Heritage bænken fås til en billig pris.


Getama RM19 bænk – olieret eg – flere størrelser

Getama RM19 bænk

Til Butik

Wauw er det første ord, der falder én ind med Getama RM19 spisebordsbænken.

Farven fra det olierede træ springer virkelig i øjenene, og designet er super charmerende! Producenten bag er en dygtig håndværker, så du kan faktisk bestille samme model i ubehandlet eg, valnød eller laminat. Billedet ovenfor er valnød.

Den fås også i tre forskellige størrelser. Og så kan du tilkøbe en behagelig hynde i enten læder eller stof. Det kan være rart, så I sidder lidt blødere.

Bænken er ægte dansk design, og den holder i mange år. Glæd dig til at indrette en ny og stilet spisebordsplads.


Form & Refine Position Bænk Olieret Eg

Form & Refine Position Bænk Olieret Eg

Denne bænk til spisebord har en smuk form med helt lige linjer. Den står æstetisk skarpt og samtidig udstråler det lyse egetræ en varme.

Form & Refine har virkelig arbejdet med alle detaljer. For eksempel er der små messingslutninger under bordet, som understreger det gode håndværk.

Position spisebordsbænken er til dig, der elsker indretning og gerne vil betale lidt ekstra for maksimum snedkerkvalitet. Den giver god siddeplads til tre personer. Bænken har et ryglæn for siddekomfort, så hele kroppen støttes.

Du kan tilkøbe en fin læderpude. Bænken vil passe til nærmest alle typer af borde – og selvfølgelig se godt ud til træ. Designet bringer naturen indefor og giver et friskt pust.


Brug bænken både indenfor og udenfor

En af de nyere trends er, at vi skaber et udendørsmiljø til for eksempel spisning. Når vejret er godt, vil vi gerne nyde den friske luft i haven eller på terrassen.

Her er en bænk til spisebord smart. Den er meget mere naturlig at have udenfor end traditionelle spisebordsstole, og du kan nemt skabe et samlingssted. Stole kan hurtigt føles lidt formelle at sidde ret op og ned på, hvor bænken inviterer til afslappethed.

Du kan flytte den rundt og stille den på både græs og fliser. Og så er den nemmere at rengøre end stole i stof eller læder. Bænken tørres over med en fugtig klud, og du kan hurtigt fjerne strå, pollen og mudder.

En spisebordsbænk er genial til havefester eller udendørs komsammener. Du får virkelig et alsidigt møbel, som selvfølgelig også kan flyttes rundt indenfor. For eksempel mellem entré, opholdsrum og spisestuen.

Indretning uden stole

Når vi bryder op med gamle måder at tænke indretning på, så får fantasien mere frit spil.

Det sker automatisk, når du investerer i en spisebordsbænk. Bænken reducerer behovet for antal individuelle siddepladser og skaber et mere minimalistisk rum. Ikke alene udnytter du pladsen bedre, men møblet føles også mindre “tungt” i rummet.

Bænke til spisebordet fås i forskellige eksotiske træsorter som massiv akacietræ eller massiv mangotræ. Formen kan være helt firkantet eller med afrundede hjørner. Benene er typisk i sort metal, og de kan være mere eller mindre tykke.

Sidst men ikke mindst giver bænken mulighed for at udsmykke hjemmet. Du kan altid bruge den flotte bænk som dekorativt stilleben, dvs. som et lille kunstværk. Omkring den kan du designe med spændende planter, malerier og små genstande.

Hvad er prisen for en spisebordsbænk?

De svinger helt fra 2.000 kroner til over 10.000 kroner. Men hvis man vurderer på det unikke udtryk og antal ekstra siddeplads, så kan du faktisk spare penge. I hvert fald sammenlignet med, hvis du skulle købe tre designerstole til 2.000 per styk.

En indendørs bænk vil typisk være i rustikt træ, som holder længe. Træet er nemt at gøre rent, og du kan pleje det i ny og næ. Flere vælger at få en hynde over i ægte læder eller have et par plaider liggende.

Der findes også enkelte modeller i beton med et meget moderne design. Prisen er typisk lidt lavere her, fordi de kræver mindre håndværk.

Når du handler møbler online, er der mange fordele. Flere butikker holder tit udsalg med ekstra gode besparelser på udvalgte varer. Du kan nemt sammenligne prisen på tværs af forhandlere (ligesom ved de otte modeller ovenfor) og klikke dig frem til den bedste bænk.

Spisebordet: Et naturligt samlingspunkt

Spisebordet har genfundet en central plads i den nordiske indretning. I en travl hverdag hvor familiens medlemmer farer rundt, er der brug for en rolig base for samvær. Det giver dit spisebord, hvor I kan se hinanden i øjnene og vende stort og småt.

Madlavning er også blevet mere in over de senere år. Mange vil gerne bruge tid på at lære nye retter og forkæle smagsløgene. Det har en afstressende effekt at stå i køkkenet. Derfor er måltidet blevet ekstra vigtigt, og her skal vi selvfølgelig sidde godt.

En lille bænk kan kombineres med almindelige stole, så du skaber et mere dynamisk spisebord. Folk kan vende sig, ligge ned eller sidde skråt.

En bænk til spisebord er et oplagt valg for dig, der gerne vil samle familie og gæster i uhøjtidelige rammer.

Hvis du skal indrette fra bunden

Der er to muligheder: Enten skal du passe en bænk til spisebordet ind i din nuværende indretning. Eller også skal du, måske efter en flytning, designe det hele fra bunden.

Hvis du vil skabe et unikt udtryk, er det en god idé at tænke samtlige møbler og dekorative elementer i én løsning. Dvs. at du overvejer, hvordan for eksempel vægfarve, spisebord og bænk skal spille sammen, og hvordan du vil bruge for eksempel gulvtæppe eller lampe til at pifte det op.

Flere vælger også at købe forskellige stole for at mikse tingene lidt op. Når du skal vælge møbel til køkkenet eller spisestuen, så tænk det ind i en helhed af:

  • Spisebord (rundt, rektangulært eller firkantet)
  • Stole eller bænk til spisebordet
  • Spisebordslamper (hængende eller stående)
  • Dekorationer (planter, billeder, vaser)
  • Komfort (tæpper, plaider og pyntepuder)

Det hjælper dig med fra starten at finde bænke, der matcher dit behov.

Comments are closed.